Δομικές αλλαγές στον πυρήνα του ΕΣΥ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών Υγείας, επενδύοντας στα σύγχρονα «εργαλεία» της ψηφιακής εποχής, δρομολογούνται από το υπουργείο Υγείας που βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με το Μαξίμου.
Το σχέδιο ριζικής αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες είναι πολυεπίπεδο, όπως άλλωστε και οι «αδυναμίες» και οι «αγκυλώσεις» του. Και παρότι οξύμωρο, είναι γεγονός ότι η πανδημία που προκάλεσε ο SARS-CoV-2 ξεσκέπασε τα κενά, τις παραλείψεις, τα παρωχημένα συστήματα και τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος θέτοντάς το παράλληλα σε πρώτο πλάνο.
Στο πλαίσιό αυτό η ανάπτυξη κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η αξιολόγηση και η διακυβέρνηση του ΕΣΥ με γνώμονα την ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, οι συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) αγοράζοντας υπηρεσίες χωρίς το κράτος να παίρνει το ρίσκο μιας δαπανηρής επένδυσης, ο μετασχηματισμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο νέος υγειονομικός χάρτης αποτελούν πέντε βασικούς άξονες του σχεδίου που έχει καταρτιστεί.
Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»