Δεν άλλαξε καμία συνήθεια ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά τη συγκλονιστική αποχαιρετιστήρια τηλεοπτική εμφάνισή του της Τρίτης. Το πρωί της Τετάρτης όπως το συνήθιζε εδώ και 75 ημέρες πήγε στο υπουργείο Υγείας, μετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εν συνεχεία μετέβη στον 5ο όροφο του υπουργείου όπου του έχει παραχωρηθεί ένα γραφείο και είχε επικοινωνία με επιστήμονες- επιδημιολόγους απ΄όλον τον κόσμο. Μελέτησε τις τελευταίες επιστημονικές αναφορές από τα πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά, έδειξε ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στο Κρανίδι (όπου είχε επιβληθεί, λόγω κρουσμάτων περιορισμός στην κυκλοφορία) και έκανε μερικά τηλεφωνήματα. Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 6 ακριβώς ανακοίνωσε, αυτή τη φορά γραπτώς, 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας, με τη σημείωση ότι τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.
***
 Από τις 24 Φεβρουαρίου ο καθηγητής έγινε μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων. Στον καιρό του «απαγορευτικού», (σ.σ. μία λέξη που δανείστηκε από τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, όταν του ζήτησε να μάθει πώς μεταφράζεται στα ελληνικά το lockdown), το ρολόι πολλών Ελλήνων σταματούσε στις 6 το απόγευμα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν χαριτολογώντας ότι ήταν η καλύτερη ώρα για να αποφύγεις τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, αφού οι πάντες βρίσκονταν μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης και κρέμονταν από τα χείλη του καθηγητή λοιμωξιολογίας. Ολο αυτό το διάστημα κατάφερε να γίνει το αγαπημένο πρόσωπο των Ελλήνων. Και αυτό οφείλεται- κατά γενική ομολογία- κυρίως στην σοβαρότητα, στην ταπεινότητα, στην ειλικρίνεια και στην επιστημονικότατά του. Ας μην ξεχνάμε ότι στις δημοσκοπήσεις, κατά τη διάρκεια της καραντίνας έβγαινε σχεδόν παμψηφεί ο δημοφιλέστερος των Ελλήνων
***
 Η απόφαση να σταματήσει η καθημερινή ενημέρωση των 6 μ.μ. ελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας σε σύσκεψη που είχαν ο κ. Τσιόδρας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια. Ο δείκτης RO (που δείχνει τον ρυθμό μετάδοσης του ιού), τον οποίο πολλές φορές είχε επικαλεστεί ο καθηγητής ήταν πολύ κάτω του 0,5 (κατά ακρίβεια ήταν 0,33) και συνεπώς κρίθηκε αναγκαίο πως δεν χρειαζόταν καθημερινή ανακοίνωση. Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Υγείας εξέφρασαν τη ευχή να μην χρειαστεί να μεταδοθεί και πάλι η τηλεοπτική ενημέρωση. Και τούτο γιατί όπως είπε και ο Νίκος Χαρδαλιάς «αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ενημέρωση, θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει». Αλλωστε αφού μειώθηκαν τόσο πολύ τα κρούσματα, αυτό που προέχει τώρα είναι η επανεκκίνηση της Οικονομίας (και η προστασία της Εργασίας) καθώς και η ενίσχυση του Τουρισμού.
***
Το Χριστός Ανέστη της Κεραμέως
Με νοσοκομειακή μάσκα μιας χρήσης προσήλθε στη Μητρόπολη την Τρίτη  το βράδυ, λίγο πριν τις 11, η υπουργός  Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπου παρέστη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας με αφορμή την απόδοση της εορτής του Πάσχα. Η δυνατή βροχή και το κρύο  απέτρεψαν πολλούς να πάνε ενώ όσοι εκκλησιάστηκαν, περί τα   150 άτομα, δεν βρήκαν εύκολα στασίδι ή κάθισμα ένεκα των αποστάσεων ασφαλείας που έπρεπε να τηρηθούν.  Πρώτοι – πρώτοι πάντως  προσήλθαν οι βουλευτές  της  ΝΔ Μάξιμος  Χαρακόπουλος και Διονύσης Σταμενίτης, μάλιστα δε  ο τελευταίος κοινώνησε τη Θεία Κοινωνία. Άπαντες έμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας, περίπου στις  12.30 μετά τα μεσάνυχτα γεγονός  που εξέπληξε ευχάριστα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ωστόσο, η πικρία ήταν έκδηλη αφού  κανείς  από τους υψηλούς εκπροσώπους του δημόσιου βίου, δεν τίμησε με την παρουσία του το  θρησκευτικό τελετουργικό, ιστορικά πρωτόγνωρο από κάθε άποψη και για την Ορθόδοξη Εκκλησία.
***
Υπουργικό με τηλεδιάσκεψη
Αλλο ένα Υπουργικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη παρά το γεγονός ότι έγινε και γίνεται σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown. Ισως να είναι το τελευταίο που συγκαλείται κατ΄αυτόν τον τρόπο και στο επόμενο να δούμε πάλι τους υπουργούς να συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός εάν τα υπουργικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη γίνονται πλέον κανόνας και κρίνονται  αναγκαία για οικονομία χρόνου υπουργών και Πρωθυπουργού. Να σημειώσω ωστόσο ότι οι υπουργοί άρχισαν να έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου και να συσκέπτονται με τον Πρωθυπουργό. Οπως, οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων. Εν πάσει περιπτώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης θα εγκριθούν διάφορα νομοσχέδια, αλλά θα ανακοινωθεί και η σύσταση Επιτροπής Βιομηχανίας. Θα εξεταστούν τέλος θέματα Δικαιοσύνης, ενώ οι υπουργοί θα εγκρίνουν και την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
***
Ο Μανώλο του Παππά
Μαθαίνω ότι στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής  Κώστα Τασούλα βρίσκεται εδώ και 150 ημέρες μια από τις δικογραφίες για τον Μανώλη Πετσίτη.  Τον θυμάστε; Γνωστότερος ως φίλος του Νίκου Παππά. Εστάλη από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή για τη διεύρυνση πιθανών πολιτικών ευθυνών που έχουν να κάνουν με την υπόθεση του σκανδάλου ΔΕΠΑ- ELFE, και τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Και η εν λόγω δικογραφία δεν είναι τυχαία. Στηρίχτηκε σε κατάθεση που έδωσε στις 19 Νοεμβρίου του 2019 ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος στην ανακρίτρια.
***
Οταν ζητείται άρση ασυλίας 54 Συριζαίων
Ηταν ίσως ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που ζητήθηκε η άρση της ασυλίας τους. Κάπου 54 βουλευτές, όλοι του ΣΥΡΙΖΑ ,περιλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος; Είχαν μηνυθεί για εσχάτη προδοσία λόγω του ότι υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν να ψηφίσουν κατά της άρσης της ασυλίας με το σκεπτικό ότι δεν ποινικοποιείται η ελευθερία έκφρασης των βουλευτών. Μόλις ορισμένοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης αντιλήφθηκαν την πρόσθεση της ΝΔ να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να κάνουν λόγο για… κωλοτούμπα της ΝΔ και ότι δήθεν τάσσεται  τώρα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Να σημειώσω εδώ ότι κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν  ακόμα και με επιστολική ψήφο. Ετσι δεν ήρθη η ασυλία ούτε του κ. Τσίπρα ούτε των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
***
Η απελπισία του Μιχαλολιάκου
Παρατηρείται μια ασυνήθιστη κινητικότητα, μεσούσης της πανδημίας, ανάμεσα σε ακροδεξιές οργανώσεις και σε εθνικιστικά μορφώματα, την οποία και σας μεταφέρω. Μετά την αποχώρηση του Ηλία (ή Λιάκου) Κασιδιάρη από την Χρυσή Αυγή, επειδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να του παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και αρνήθηκε να αλλάξει την ονομασία του εθνικιστικού αυτού μορφώματος, άρχισε ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα σε ακροδεξιά σχήματα για προσέλκυση… νέων μελών. Βλέποντας το κόμμα του να διαλύεται, τις τοπικές να κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα στελέχη του να απομακρύνονται ή να ανεξαρτητοποιούνται ο αποκαλούμενος «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής, σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον Μάνο Κώνστα, με τον οποίο βρισκόταν εδώ και χρόνια σε διαμάχη. Ποιος είναι ο Κώνστας; Επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, μιας οργάνωσης που βρίσκεται πιο ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα ο κ. Μιχαλολιάκος του πρότεινε κοινή κάθοδο στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν.
***

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ακόμα ψάχνει να βρει μέλη της οργάνωσής του, της οποίας θα είναι αρχηγός. Μαθαίνω ότι επικοινώνησε με τους πρώην ευρωβουλευτές που είχαν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή (καταγγέλλοντας τον Μιχαλολιάκο για αδιαφανείς διαδικασίες και για οικογενειοκρατία), πλην όμως δεν βρήκε ανταπόκριση. Εφαγε πόρτα κατά τα κοινώς λεγόμενα, όπως πόρτα έφαγε και από πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που αποχώρησαν από το κόμμα.