Καθόλου παράξενο. Αντίθετα είναι μιας πρώτης τάξεως επιβεβαίωση της ίδιας της λογικής και κατ΄ επέκταση των προθέσεων του CAS απέναντι στο «ελληνικό ζήτημα» που βρίσκεται στα χέρια του.
Στις δύο προσφυγές, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ σε βάρος της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας. Το -7 που επιβλήθηκε ως ποινή στον Δικέφαλο του Βορρά και στην Ξάνθη.
Πριν από λίγο το CAS έκανε γνωστό ότι οι δύο υποθέσεις ουσιαστικά «ενοποιούνται». Ότι θα γίνει μια δίκη και για τις δύο. Όπως ήταν αυτονόητο από τη στιγμή που τα αιτήματα των δύο ΠΑΕ είναι απολύτως αντικρουόμενα.
Ο ΠΑΟΚ στην προσφυγή του υποστηρίζει πως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έπρεπε να τον δικάσει, καθώς δεν προβλέπεται ποινή στον Πειθαρχικό Κώδικα της Ομοσπονδίας για υποθέσεις πολυιδιοκτησίας.
Ο Ολυμπιακός στη δική του προσφυγή λέει πως η Επιτροπή Εφέσεων προφανώς δίκασε σωστά, αλλά όχι με τις ποινές που προβλέπονταν από τον Αθλητικό Νόμο όταν διαπιστώθηκε η παράβαση.
Διότι ως γνωστόν όταν η ΕΕΑ εξέδωσε το πόρισμα της, ο αθλητικός νόμος έλεγε πως «βαρείες παραβάσεις» τιμωρούνται αυτομάτως με υποβιβασμό. Άλλαξε το… ποιονολόγιο από την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας. Και άλλαξε «φωτογραφικά» με χαρακτήρα αναδρομικό. Η ποινή έγινε αφαίρεση 5-10 βαθμών.
Μπορεί να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός. Μπορεί να ηττηθούν και οι δύο, και το CAS να θεωρήσει πως η Επιτροπή Εφέσεων έπραξε σωστά. Να έχουν και οι δύο δίκιο όμως αποκλείεται. Για αυτό και είναι απολύτως λογικό η υπόθεση να γίνει «μια».
Το CAS λοιπόν είχε ζητήσει από τις δύο ομάδες, από την ΕΠΟ, αλλά και από την Ξάνθη να αποφασίσουν αν θέλουν συνεκδίκαση. Και εκεί μάλλον κατάλαβε που… έχει μπλέξει.