Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Β2Kapital Cyprus με την Τράπεζα Κύπρου για την εξαγορά χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, ονομαστικής αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτελείται από καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος της Τράπεζας από την αντιστροφή των προβλέψεων εκτιμήθηκε σε 6 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα υπάρξει καμία απώλεια στα κεφάλαια.

Πηγές από την Κύπρο αναφέρουν ότι η εν λόγω συμφωνία, είναι η πρώτη η οποία ολοκληρώνεται από την αρχή της πανδημίας, και αποδεικνύει έμπρακτα την στρατηγική συνεργασία και τη δέσμευση των δύο πλευρών να προχωρήσουν σε αξιόπιστες λύσεις όσον αφορά την διαχείριση του αυξημένου ρίσκου που δημιουργούν στο τραπεζικό σύστημα οι νέες οικονομικές συνθήκες. 

 
Ταυτόχρονα αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία που ολοκληρώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στο 2020 παρά τις καθυστερήσεις και τις δυσχερείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
 
«Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτούς τους καιρούς που αρκετοί επενδυτές αθετούν ειλημμένες δεσμεύσεις, η Τράπεζα Κύπρου και η B2Kapital λειτούργησαν στρατηγικά και συνεργατικά», αναφέρουν πηγές από την τράπεζα.