Εξασφαλίζοντας την πρόσβαση κάθε παιδιού στη γνώση

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η πρόσβαση στην τεχνολογία ταυτίζεται με την πρόσβαση στις σχολικές «αίθουσες»

Οι προσπάθειες συνέχισης της διδασκαλίας μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες, έχουν συναντήσει – και συχνά υπερπηδήσει – πολλά εμπόδια. Ένα, όμως, αποδεικνύεται πιο επίμονο από τα υπόλοιπα: Χιλιάδες μικροί μαθητές βρίσκονται ξαφνικά εκτός των εικονικών πλέον τάξεων, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους παρέχουν τα ηλεκτρονικά μέσα που απαιτούνται. Και φυσικά, πρόκειται για μαθητές που στηρίζονται αποκλειστικά στη δημόσια παιδεία για την υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε αυτή ακριβώς την ανάγκη απαντά μια σημαντική δωρεά της Anytime, εξασφαλίζοντας πως τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να είναι προσβάσιμα σε όλα τα παιδιά – και κυρίως σε αυτά που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Εξασφαλίζοντας κάθε στιγμή την πρόσβαση των παιδιών μας στη γνώση

Πρόκειται για μια συγκυρία κατά την οποία τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο λυγίζουν υπό το βάρος των νέων αναγκών. Έτσι, και στο πλαίσιο του οράματός της για ένα μέλλον με λιγότερα εμπόδια και δυσκολίες για όλους, η Anytime, η πρώτη direct ασφάλεια στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN, ανταποκρίνεται άμεσα στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζει έμπρακτα τον τομέα της εκπαίδευσης δωρίζοντας αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Μια σημαντική δωρεά

Συγκεκριμένα, η Anytime σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, φροντίζει για την κατανομή 1.500 tablets HUAWEI T3 9.6″ σε δημόσια σχολεία των νομών της χώρας με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Ο στόχος της δωρεάς είναι διττός: Βραχυπρόθεσμα, εξυπηρετεί τις ανάγκες των νέων συνθηκών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην παιδεία, ανεξάρτητα από το εισόδημα των οικογενειών τους. Μακροπρόθεσμα, ενισχύει τον ψηφιακό χαρακτήρα των ελληνικών σχολείων, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία

Έχοντας και η ίδια έντονα ψηφιακό χαρακτήρα, η Anytime αντιλαμβάνεται πως το μέλλον των παιδιών μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με την άνεσή τους στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων. Η ανάπτυξη των σχετικών δεξιοτήτων τους, η οποία γίνεται εφικτή μέσα από τέτοιου είδους κινήσεις, ίσως να είναι μια από τις ευκαιρίες που προσφέρει η παρούσα κρίση.

Άλλωστε, αυτή η λογική ανταποκρίνεται και στη φιλοσοφία της εταιρείας: Για την Anytime κάθε στιγμή έχει αξία, και κάθε στιγμή αξίζει περισσότερα. Ιδιαίτερα όταν ανήκει στα παιδιά μας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.