Τέσσερις –  πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα της επιβολής των περιοριστικών μέτρων , στα μέσα του περασμένου Μαρτίου έως σήμερα. Η πρώτη έγινε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς  στο υπουργείο Υγείας και μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απαγόρευση του συναθροίζεσθαι.  Η δεύτερη καταγράφηκε  στο προαύλιο του  Ευαγγελισμού,  δύο εβδομάδες αργότερα   και πάλι από τους νοσοκομειακούς, ενώ η τριτη συγκέντρωση στο υπ. Εσωτερικών αφορούσε εργαζόμενους σε δήμους. Η τελευταία έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή από τους εκπαιδευτικούς στην πλατεία Συντάγματος.

Στο υπουργειο Υγείας η Αστυνομία είχε διακριτική παρουσία, με 10 αστυνομικούς και έναν αστυνομικό διευθυντή, που όλοι τους φορούσαν μάσκες  ή τουλάχιστον προσπαθούσαν να μάθουν να τις φοράνε. Στον «Ευαγγελισμό» η παρουσία της ΕΛΑΣ ισχυροποιήθηκε με μονάδα δικυκλιστών και μ’ ένα drone πάνω από τα κεφάλια των συγκεντρωθέντων. Συνέπεια τούτων, ήταν να οξυνθούν τα πνεύματα μπροστά στις  κάμερες φυσικά.

 Οι εποχούμενοι αποχώρησαν, το drone ανέβηκε ψηλότερα για να μην είναι ορατό και οι απειλές έδωσαν τη θέση τους στη διάλυση της συγκέντρωσης. Το «αεροπλανάκι»  – καταγραφέας εμφανίστηκε εκ νέου στο υπ.  Εργασίας μετρώντας  τους περίπου 150 διαδηλωτές οι οποίοι σεβόμενοι τη συγκυρία και την ελάχιστη αστυνομική παρουσία δεν επιχείρησαν  – ως είθισται – να σηκώσουν τα ρολά ή να πετάξουν αυγά. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στο οπτικό τους πεδίο είχαν το drone , ο χειριστής του οποίου το «κουνούσε» κυρίως στις κάθετες της Σταδίου οδούς, Δραγατσανίου και Σοφοκλέους.

 Ομοίως έπραξε και στην πλατεία Συντάγματος λαμβάνοντας τα πλάνα του από  απόσταση. Κοντολογίς, ούτε  κλούβες ΜΑΤ υπάρχουν, ούτε αυτές οι περίεργες μικτές εποπτείες, με τους δικυκλιστές, τους «μυστικούς», τους ειδικούς φρουρούς και τους πολλούς βαθμοφόρους. Λίγοι και καλοί κι απ΄ τις δυο πλευρές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  θα’  ναι έτσι και την Παρασκευή της Πρωτομαγιάς.