Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, ο Ρωμανός Γεροδήμος διδάσκει επίσης στην Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ για τα ΜΜΕ και την Παγκόσμια Αλλαγή, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο Arthur McDougall της Βρετανικής Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών.

Η έρευνά του μελετά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η δημοκρατία και η ασφάλεια σε ένα ασταθές, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Παράλληλα με το ακαδημαικό του έργο, δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στα ελληνικά και διεθνή Μέσα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Ανταποκρίσεις από τον 21ο αιώνα» όπου αναλύει με οξυδέρκεια, ευαισθησία και επιστημονική ακρίβεια τα μείζονα ζητήματα της εποχής μας. Επομένως, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να του ζητήσουμε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα αυτής της παράξενης περιόδου. Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος μιλάει μαζί για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που μας απασχολούν όλους αυτή την περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»