Αρνητικά ήταν τα τεστ για ενδεχόμενη μόλυνση 25 αστυνομικών της ΓΑΔΑ και από τα αστυνομικά τμήμα του Ωρωπού και άλλων υπηρεσιών που ασχολήθηκαν, την Μεγάλη Εβδομάδα, με την καταγγελία αλλοδαπού που διέμενε στη κλειστή δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας ότι ένας 27χρονος, επίσης αλλοδαπός, κακοποίησε την 10χρονη κόρη του.

Ο καταγγέλλων διαγνώσθηκε θετικός στον COVID-19 την Τετάρτη κάτι που οδήγησε στην εξέταση των 25 αστυνομικών που ήλθαν σε επαφή μαζί του, στα πλαίσια καταγραφής και έρευνας της καταγγελίας του.

Ομως παραμένει η αγωνία για το αποτέλεσμα του τεστ στον 27χρονο ύποπτο για την κακοποίηση ο οποίος διέμεινε ένα βράδυ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όπου υπολογίζεται ότι φέρεται να υπήρχαν δεκάδες άλλα άτομα.

Σύμφωνα με αναφορές του Προέδρου των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα κ. Δημοσθένη Πάικου, σε πολλές από τις συγκεκριμένες μεταφορές των αλλοδαπών δεν υπήρξαν ασφαλιστικές δικλείδες ενώ δεν έχουν αποσαφηνισθεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει ν ακολουθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες. Οπως ανέφερε συμπληρωματικά στο «Βήμα» ο κ Πάικος «οι υπεύθυνοι των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ δεν ήξεραν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος προερχόταν από μια δομή που ήταν σε καραντίνα».

Ερωτηματικά για τα 26 επιπλέον κρούσματα Covid-19, πέρα από τους νοσούντες στις κλινικές

Παράλληλα, οι αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες επισημαίνουν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν την Πέμπτη, πέρα από τα 29 που υπήρξαν συνολικά στις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στην Γλυφάδα.

Ο κ. Σ. Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης αναφέρθηκε σε 55 νέα κρούσματα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπήρχαν κι 26 ακόμη νοσούντες το τελευταίο 24ωρο αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σχέση με 6-7 κρούσματα που αναγγέλλονταν τα προηγούμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα από αυτά τα νέα κρούσματα αφορούν νέους νοσούντες που εντοπίσθηκαν στην δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στην Ριτσώνα που είχε μπει σε καραντίνα από τις αρχες Απριλίου και τον χώρο παραμονής των Ρομά στην Λάρισα.

Τελος στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εξέφραζαν την ανησυχία τους για την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται το μεσημέρι της Παρασκευής σε δρόμους της Αθήνας , με κίνδυνο να υπάρξει νέα διασπορά της νόσου.