Τι λέει στο MEGA ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Κέρκυρας

«Από καμιά διάταξη, από καμιά ΚΥΑ δεν έχει απαγορευτεί η θεία κοινωνία», είπε ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Κέρκυρας μιλώντας στο MEGA

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο μητροπολίτης Κέρκυρας, ο οποίος χθες άνοιξε τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για να γίνει λιτανεία του πολιούχου της Κέρκυρας αλλά και η λειτουργία της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Κοντό, ο μητροπολίτης έδωσε κατάθεση σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κοντός, από καμία διάταξη δεν απαγορεύεται η θεία κοινωνία.

«Από καμιά διάταξη, από καμιά ΚΥΑ δεν έχει απαγορευτεί η θεία κοινωνία. Επίσης οι ιερείς έρχονται σε τεράστια ηθικά διλήμματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη θεία κοινωνία».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μητροπολίτη Κέρκυρας: «όσον αφορά τη θεία λειτουργία κινήθηκε απολύτως και στα όρια της ΚΥΑ. Μετά επακολούθησε δεύτερη τελετή, η οποία δεν είναι θεία λειτουργία αλλά λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα».

Ο κ. Κοντός τόνισε πως ο μητροπολίτης Κέρκυρας λειτούργησε στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί τόσο από την εκκλησία όσο και από την πολιτεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.