Υγρή ομελέτα με σπαράγγια και ηλιόσπορο

Το λαχανικό που σηματοδοτεί τον ερχομό της Ανοιξης πρωταγωνιστεί σε αυτή τη νόστιμη και πρωτότυπη ομελέτα.

 

 

Προετοιμασία 10′ Ψήσιμο 15′-18′

YΛΙΚΑ  (για 2 μερίδες)

Ενα μάτσο πράσινα σπαράγγια, όχι πολύ χοντρά

6 αβγά

50 γρ. βούτυρο

50 ml ελαιόλαδο + 1 κ.γ. για τον ηλιόσπορο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

30 γρ. ηλιόσπορο

2 φέτες ψωμί του τοστ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αν τα σπαράγγια είναι πολύ λεπτά, δεν τα καθαρίζουμε. Διαφορετικά, τα καθαρίζουμε με το πίλερ που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα της πατάτας.

Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα τηγάνι γκριλ ή στη σχάρα, αν έχουμε, τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν το άρωμα του καπνιστού και να σχηματίσουν ραβδώσεις. Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε ένα μπολ σπάμε τα 3 αβγά. Τα υπόλοιπα 3 τα χτυπάμε καλά σε ένα δεύτερο μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τα 3 αβγά και αλατοπίπερο και βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Θέλουμε να γίνει μια κρέμα, σαν υγρά αβγά σκραμπλ, όχι πολύ ψημένα.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα 3 χτυπημένα αβγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και κάνουμε την ομελέτα ψήνοντάς τη μόνο από τη μία πλευρά και αφήνοντάς τη λίγο υγρή από την άλλη.

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά να γίνουν τραγανά κρουτόν. Εναλλακτικά, ψήνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα και κόβουμε τις φέτες σε κυβάκια.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τον ηλιόσπορο με το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι να τσιγαριστούν.

Σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω, στρώνουμε μερικά σπαράγγια και από πάνω την «κρέμα» των αβγών. Τυλίγουμε την ομελέτα ώστε να κλείσουμε την κρέμα αβγών και τα σπαράγγια μέσα και κόβουμε σε δύο κομμάτια. Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε την ομελέτα σε δύο πιάτα προσεκτικά, για να μην αδειάσει, και μοιράζουμε πάνω τα υπόλοιπα σπαράγγια. Πασπαλίζουμε με τα κρουτόν, τον τσιγαρισμένο ηλιόσπορο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.