Προετοιμασία 25′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 12 μερίδες)
½ φλ. σταφίδες
2 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. ελαιόλαδο ελαφρύ
1 κ.γ. κανέλα
Ελάχιστη σκόνη γαρίφαλου
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
250 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
2 κ.σ. σουσάμι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τις σταφίδες με το μπράντι σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και 1 κ.σ. από το αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε πολύ καλά, στο μίξερ, τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το ρίχνουμε στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τις σταφίδες με τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί μεσαίου μεγέθους, καλυμμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι να πάει παντού και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.