Πάνω από 40% σήμερα η μείωση της κίνησης στα διόδια, χιλιάδες όμως οι διελεύσεις

Πολλοί φαίνεται πως είναι οι συμπολίτες μας που δεν «Μένουν Σπίτι», αλλά συνεχίζουν να ταξιδεύουν παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις.

Πολλοί φαίνεται πως είναι οι συμπολίτες μας που δεν «Μένουν Σπίτι», αλλά συνεχίζουν να ταξιδεύουν παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις. Η εικόνα που δημιουργήθηκε βεβαίως εχθές, από τις ουρές στα διόδια της Ελευσίνας λόγω της «στροφής» προς τις ανέπαφες συναλλαγές, δεν έχει χαρακτηριστικά μαζικής φυγής από την πρωτεύουσα. Η κίνηση όμως μόνο ευκαταφρόνητη δεν είναι, δεδομένων των συνεχών συστάσεων της Πολιτείας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια.

Σήμερα, μία ημέρα μετά την ευθεία προειδοποίηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ότι το Σαββατοκύριακο θα κρίνει την αυστηρότητα των νέων μέτρων περιορισμού, τα οχήματα που πέρασαν τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το μεσημέρι ήταν μεν μειωμένα πάνω από 40%, παρέμεναν όμως χιλιάδες. Επισημαίνεται βεβαίως ότι συνυπολογίζονται και τα βαρέα οχήματα, δηλαδή τα φορτηγά που κάνουν διανομές.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στην Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών είναι μειωμένη κατά 48%, ενώ εχθές, Παρασκευή, η συνολική μείωση ανήλθε σε 35%.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Τροχαίας, εχθές, από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, έφυγαν από την Αθήνα προς την Κόρινθο 10.470 οχήματα, ενώ από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Λαμία έφυγαν 13.200 οχήματα.

Επίσης, σήμερα, ως τις 12.00 πέρασαν από τα διόδια των Αφιδνών προς Λαμία 4.664 οχήματα, ενώ προς Αθήνα πέρασαν 2.841. Η συνολική μείωση διελεύσεων σε σχέση με την ίδια ώρα του προηγούμενου Σαββάτου ανέρχεται σε 41,76%. Αντίστοιχα, εχθές, από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν συνολικά 31.912 οχήματα, εκ των οποίων 17.010 προς Λαμία και 14.902 προς Αθήνα. Η μείωση ανήλθε σε 31% συγκριτικά με την προηγούμενη Παρασκευή, που είχαν περάσει συνολικά 46.253 οχήματα.

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε πάντως η φράση που χρησιμοποίησε εχθές ο κ. Χαρδαλιάς, θέλοντας να προειδοποιήσει τους εκδρομείς: «Ξέρουμε από τις πινακίδες των αυτοκινήτων ποιοι πήγαν στα διόδια. Η Πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα και πέρασαν και θα περάσουν τα διόδια».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.