Πληρωμή μόνο τόκων στα δάνεια συνεπών επιχειρήσεων έως 30/9

Τις πρώτες τους αποφάσεις για την ανακούφιση των δανειοληπτών ανακοίνωσαν οι τράπεζες

Πληρωμή μόνο τόκων στα δάνεια συνεπών επιχειρήσεων έως 30/9

Τις πρώτες τους αποφάσεις για την ανακούφιση των δανειοληπτών ανακοίνωσαν οι τράπεζες

Τις πρώτες τους αποφάσεις για την ανακούφιση των δανειοληπτών ανακοίνωσαν οι τράπεζες, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν  αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια)  που οφείλονται από σήμερα  μέχρι,  τουλάχιστον, την  30η/9/2020.
Δηλαδή σε αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις που δικαιούνται της συγκεκριμένης διευκόλυνσης θα καταβάλουν μόνο τους τόκους.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μόνο νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.
Οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019.
Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.