Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε ο Χρήστος Κέλλας, ο γιατρός βουλευτής της ΝΔ που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο βουλευτής βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του αλλά ανέβασε πυρετό και θεώρησε χρήσιμο να νοσηλευτεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η κοινοποίηση όμως της κατάστασής του ότι δηλαδή είναι θετικός στον κορωνοϊό προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όσο και στη Βουλή ακόμα και στη Λάρισα. Στη Λάρισα ήταν το πρώτο κρούσμα στην πόλη και με όσους έχει έρθει σε επαφή ο βουλευτής ανησύχησαν και μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα. Για παράδειγμα, στον τοπικό τύπο δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του βουλευτή σε εκδήλωση αφιερωμένη στον φωτογράφο Τάκη Τλούπα, φωτογραφίες μαζί άλλους που παρέστησαν στην εκδήλωση. Θα μπουν σε καραντίνα; Επίσης ανησύχησε και μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού στη Λάρισα, το οποίο επίσης θα εισέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καραντίνα.

Βουλευτές της ΝΔ που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή που κάθισαν δίπλα τους στην αίθουσα της Ολομέλειας ζήτησαν από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρο Καλαφάτη τι να κάνουν. Εάν δηλάδή θα πρέπει να κάνουν τεστ ή όχι. Ακόμα απολυμάνθηκαν οι χώροι της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή, όπου ο κ. Κέλλας επισκέφθηκε την Παρασκευή. Οι υπάλληλοι της τράπεζας μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών, απολυμάνθηκε παράλληλα κάθε χώρος όπου πιστεύεται πως πέρασε ο βουλευτής, ενώ το καφενείο της Βουλής, το οποίο επίσης επισκέφθηκε, έκλεισε.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται στα σπίτια τους αφού προηγουμένως έκλεισαν τα πολιτικά τους γραφεία. Δεν πηγαίνουν οι περισσότεροι ούτε στη Βουλή και ζήτησαν (μέσω τηλεφωνικώς) τη Δευτέρα άδεια από τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Ζήτησαν συγκεκριμένα άδεια για να επισκεφθούν τον Εβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και νοσοκομεία στην Αττική για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους γιατρούς και νοσηλευτές. Ολες οι αιτήσεις για άδεια εξόδου απορρίφθηκαν, χωρίς συζήτηση.

Μετά το πρώτο κρούσμα κορονωιού από βουλευτή στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε εντολή ώστε όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας να προσαρμοστούν με τέτοιο τρόπο προκειμένου οι κάτοικοι της περιφέρειας να εξυπηρετούνται με την τηλεατρική. Δηλαδή δεν θα πηγαίνουν ούτε στα νοσοκομεία ούτε στα ιατρεία, αλλά μ΄ένα κλικ θα μπορούν να έχουν ιατρική γνωμάτευση.