Εκστρατεία για την ενεργοποίηση λογαριασμών e-banking εξ αποστάσεως για την εξυπηρέτηση των πελατών της έχει ξεκινήσει η Eurobank.
 
Συγκεκριμένα, η τράπεζα προχωρά άμεσα στα εξής:
  • Ενημέρωση περίπου 300.000 πελατών που διαθέτουν κάρτα εκδόσεως της Eurobank, αλλά δεν έχουν κωδικούς e-banking για το πώς μπορούν να τους αποκτήσουν χωρίς να πάνε σε κατάστημα
  • Σε άλλους 100.000 πελάτες, που δεν διαθέτουν κάρτα, στέλνει τις αμέσως επόμενες μέρες με δική της πρωτοβουλία και χωρίς χρέωση στο σπίτι τους, με κούριερ, κάρτες, ώστε με αυτές να μπορούν να προχωρήσουν αμέσως στην έκδοση κωδικών για ηλεκτρονικές συναλλαγές
  • Αυξάνει σε 1.000 τις διαθέσιμες θέσεις στην υπηρεσία v-banking για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που είναι πελάτες της τράπεζας. Πρόκειται για υπηρεσία μέσω της οποίας ο πελάτης συνδέεται με τον εκπρόσωπο της τράπεζας μέσω βιντεοκλήσης και εξυπηρετείται σαν να βρισκόταν σε κατάστημα
Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, κάνει λόγο για μία άνευ προηγουμένου έκτασης διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής σε καιρό ειρήνης.
 
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων σε αυτή, «η πανδημική κρίση βρίσκει την Τράπεζα σε ισχυρή θέση. Έχουμε επαρκή ρευστότητα για να στηρίξουμε τους πελάτες μας και είναι βέβαιο ότι και το κράτος και οι ευρωπαϊκές αρχές θα λάβουν μέτρα αντίστοιχα προς το μέτρο του προβλήματος. Έχουμε ισχυρή κεφαλαιακή βάση και έχουμε πρακτικά ολοκληρώσει την εξυγίανση του ισολογισμού μας». 
 
Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, «για το άμεσο μέλλον, ο αντίκτυπος από την πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια. Το πλήγμα στην οικονομία θα είναι μεγάλο, αλλά η βασική μας εκτίμηση παραμένει ότι η αρνητική επίδραση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα». 
 
Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο ίδιος, «η Eurobank και το τραπεζικό σύστημα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης, που ελπίζουμε να έρθει το συντομότερο. Η χώρα μας και όλος ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Δεν υπάρχει πια κανείς που να μην έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητά της, την έκταση των επιπτώσεών της, το βάρος της απώλειας ανθρώπων πρώτα και πάνω από όλα. Επίσης, το κόστος που συνεπάγεται για την οικονομική δραστηριότητα».
Εξάλλου, αναγνωρίζει ότι «τα δεδομένα που είχαμε έως και πριν από λίγες μέρες και με τα οποία υπολογίζαμε τις προοπτικές μας, ατομικά και συλλογικά, δεν υπάρχουν πια. Υπάρχει μόνο η νέα πραγματικότητα, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, ώστε να περιορίσουμε όσο περνάει από το χέρι μας τις συνέπειες της πανδημίας».