Στα 331 ανέρχονται τα άτομα που έχουν προσληφθεί από τον κορωνοϊό όπως  ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας Σ. Τσίοδρας.

Από τα 103 νέα κρούσματα τα 49 αφορούν το τελευταίο 24ωρο ενώ τα άλλα 54 επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 44 είναι τα εγχώρια κρούσματα, για τα οποία όπως είπε οι ασθενείς δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Συνολικά νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Για τους 4 νεκρούς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλοι έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το ιστορικό τους δηλαδή ήταν επιβαρυμένο.

«Άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές μας επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας με τη βοήθεια και την ατομική ευθύνη όλων ημών» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία», ανέφερε και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.