Κορωνοϊός και Κάννες

Η ακύρωση του εφετινού φεστιβάλ είναι το πιο πιθανό σενάριο

«Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, θα ακυρώσουμε το φεστιβάλ» δηλώνει σήμερα στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών Πιέρ Λεσκιούρ αναφερόμενος, φυσικά, στην ανησυχία που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωναϊού.

Τίποτε δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα και ο Λεσκιούρ επισημαίνει την αισιοδοξία του η επιδημία να φτάσει στην κορύφωσή της στα τέλη Μαρτίου ώστε τα πράγματα να είναι κάπως καλύτερα τον Απρίλιο. Ολα δείχνουν όμως ότι η ακύρωση του φεστιβάλ εφέτος, είναι το πιθανότερο σενάριο.

Η εφετινή ημερομηνία έναρξης του φεστιβάλ των Καννών είναι η 12η  Μαΐου, ημέρα Τρίτη. Αν και οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν στείλει (πριν από αρκετές ημέρες) ανακοίνωση λέγοντας ότι οι δραστηριότητές τους προχωρούν  και ότι η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στις 16 Απριλίου, αυτή η παρουσίαση μπορεί τελικά να μην γίνει.

 

Ως γνωστόν, επί εβδομάδες ακουγόταν το ενδεχόμενο της ακύρωσης του εφετινού φεστιβάλ των Καννών, του ισχυρότερου στον κόσμο σε ότι αφορά τον κινηματογράφο. Την περασμένη Κυριακή, η Γαλλία σε μια προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού, εισήγαγε νέα μέτρα που απαγόρευσαν συγκεντρώσεις περισσότερων από 1.000 ανθρώπων.

Ηδη η επίσης πανίσχυρη τηλεοπτική αγορά MIPTV, η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί στις Κάννες στα τέλη Μαρτίου, ακυρώθηκε, κάτι που  την περασμένη Τετάρτη, συνέβη και με το τηλεοπτικό φεστιβάλ Series Media στη Λιλ.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.