Προετοιμασία 10’ Μαγείρεμα 30’
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 βαζάκι (180 γρ.) καρδιές αγκινάρας, μαριναρισμένες (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κονσέρβα)
40 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν
Αλάτι
500 γρ. νιόκι
Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα (για 7 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε την ντομάτα και τα υγρά από το βάζο της αγκινάρας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές και τις αγκινάρες. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το καγέν, το αλάτι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και δοκιμάζουμε τη γεύση.
Σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τα νιόκι και τα βράζουμε περίπου 5 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν επιπλέουν στην επιφάνεια.
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα με τις αγκινάρες και τις ελιές.
Σερβίρουμε με όσο τυρί θέλουμε.