Προετοιμασία 15′ Μαγείρεμα 1 ώρα και 15′

Υλικά (για 4 μερίδες) 

1.200 γρ. φρέσκες σουπιές, καθαρισμένες (ζητούμε από τον ιχθυοπώλη να τις καθαρίσει)

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

100 ml ελαιόλαδο

250 ml κόκκινο γλυκό κρασί

1 κ.γ. ξερό κόλιαντρο

½ κ.γ. κύμινο

1 αστεροειδής γλυκάνισος

Αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί τους. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις σουπιές σε κομματάκια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το κρασί, το ζουμί από τις σουπιές που έχουμε κρατήσει, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.