Προετοιμασία 15’ (αν είναι κατεψυγμένες), 30’ (αν είναι φρέσκες)/ Τηγάνισμα 15’

Υλικά (για 4 μερίδες, ως μεζέ)

200 γρ. καρδιές από αγκινάρα, φρέσκες ή κατεψυγμένες και αποψυγμένες

3 κ.σ. χονδρό σιμιγδάλι

3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι

Αλάτι

125 ml ελαιόλαδο

125 ml ηλιέλαιο

1 λεμόνι, κομμένο στα 4, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Κόβουμε τις αγκινάρες σε πολύ λεπτές φέτες, μισού εκατοστού. Εάν δεν έχουν καθόλου υγρασία, ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό για να κολλάει το σιμιγδάλι.

Αναμειγνύουμε τα δύο είδη από το σιμιγδάλι σε ένα βαθύ πιάτο. Πιέζουμε τις αγκινάρες στο σιμιγδάλι και από τις δύο πλευρές τους.

Προθερμαίνουμε σε τηγάνι με χοντρό πάτο τα δύο είδη λαδιού ώσπου να κοντεύουν να καπνίσουν. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.

Με τρυπητή κουτάλα ή πιρούνι τις ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε με λεμόνι.