Μήνυμα στο Twitter σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανάρτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προανήγγειλε πως θα βρεθεί στον Έβρο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σημειώνεται ότι οι Κυριακος Μητσοτάκης και Σαρλ Μισελ ειναι σε συνεχη επικοινωνια απο την Παρασκευη, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός καλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επισκεφθούν μαζι την περιοχή και να διαμορφώσει και ο ιδιος δική του άποψη.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχει λάβει την απόφαση να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο μέτρων φύλαξης στα σύνορά μας. Από τώρα δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου με την Τουρκία μαζί με τον Σαρλ Μισέλ  την Τρίτη.

Και πάλι, μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα – θα γυρίσετε πίσω» πρόσθεσε.

Την στήριξή του στην ελληνική προσπάθεια για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων εξέφρασε με τουίτ του και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

«Υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο έδαφος. Θα επισκεφθώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter o Σαρλ Μισέλ.