Ημερίδα με θέμα τις «διαταραχές πρόσληψης τροφής: διάγνωση-πρόληψη-θεραπεία» διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων των Πασχόντων από Διαταραχή «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ».

Η Ημερίδα – που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2020 (09:00-14:30), στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων – αποτελεί επιστέγασμα των επί 5 ετών προσπαθειών του «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ» για ενημέρωση μέσω δράσεων στήριξης των γονέων και των φίλων των πασχόντων από ψυχογενή ανορεξία, βουλιμία και επεισοδιακή υπερφαγία.

Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις – παρεμβάσεις και συζήτηση, δημόσιων φορέων ψυχικής υγείας και συλλογικοτήτων εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων στην υγεία, ενώ στο τέλος των εργασιών της Ημερίδας, θα επακολουθήσει συζήτηση με όσους από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν.

Σκοπός των μελών του «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ» είναι η σφαιρική ενημέρωση στα θέματα που συνδέονται με τις ΔΠΤ.

«Η Ημερίδα φιλοδοξούμε να είναι μια πρώτη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ΔΠΤ προκειμένου να γίνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των προβλημάτων και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αιτημάτων και προτάσεων για τη διεκδίκηση λύσεων. Δεδομένου ότι τα προβλήματα που αφορούν στις ΔΠΤ αγγίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας και συνδέονται με πάρα πολλούς άλλους παράγοντες αλλά και με την όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, το καταναλωτικό πρότυπο θεωρούμε εξ ίσου σημαντικό το άνοιγμα του θέματος των ΔΠΤ προς την κοινωνία μέσω μιας υπεύθυνης ενημέρωσης έντυπης και ηλεκτρονικής, από τα ΜΜΕ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ».

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας ΕΔΩ