Προετοιμασία 15′ Αναμονή 5 – 6 ώρες και 10′
ΥΛΙΚΑ (για 4 – 5 μερίδες)
Για το φύλλο
½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελάχιστο αλάτι
250 ml (περίπου) γάλα
Για τη σούπα
1 λίτρο γάλα (κατσικίσιο ή αγελάδας)
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικά)
1 κ.σ. βούτυρο
Διαδικασία
Φύλλο: Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα. Το προσθέτουμε τελευταίο, σιγά-σιγά ανακατεύοντας. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο ή να χρειαστεί περισσότερο. Θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό, δεμένο ζυμαράκι. Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί, για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και, με τον πλάστη, (πιταριδού ή μάτσα), τα ανοίγουμε σε φύλλα. Το διπλώνουμε κάθετα στη μέση και το κόβουμε σε λωρίδες (λαζάνια). Απλώνουμε τις λωρίδες πάνω σε ένα σεντόνι και τις αφήνουμε σε ξερό αεριζόμενο μέρος να στεγνώσουν για 5-6 ώρες.
Σούπα: Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με αλάτι. Προσθέτουμε τα λαζάνια ώστε να βράσουν και να χυλώσει η σούπα, για 15-20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και το βούτυρο για γεύση και άρωμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστό.