Σακίδιο με συστήματα εκπομπής ήχου, συγκεκριμένα έξι πομποδέκτες, που πιθανώς λειτουργούσαν ως βοήθημα προς εξεταζόμενο/-ους υποψήφιους οδηγούς εντοπίστηκε σήμερα, Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, το πρωί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των εξετάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Για την παραπάνω απόπειρα δολιοφθοράς της διαδικασίας των εξετάσεων ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη να δηλώνει ότι η αποκάλυψη του εν λόγω περιστατικού «αποτελεί δείγμα της αποφασιστικότητάς μας να πατάξουμε κάθε περιστατικό παρανομίας ή κάθε κύκλωμα που παρεισφρύει διαταράσσοντας την ομαλή διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης».

Επί τόπου κλήθηκαν το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, λαμβάνοντας τις σχετικές καταθέσεις, καθώς και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος και θα αποσταλεί προς εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών βρέθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας, κ. Ηλίας Δόλγυρας.

«Η οδική ασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα για την Διοίκησή μας. Θα είμαστε αμείλικτοι μπροστά σε κάθε συμβάν που θέτει σε αμφισβήτηση την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη δημόσια Διοίκηση και σε ζητήματα υψίστης σημασίας που σχετίζονται με την ασφάλειά του» είπε ο κ. Πατούλης, συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι στη διάθεση των Εισαγγελικών Αρχών για παροχή κάθε διευκόλυνσης στο έργο τους.