Tα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν. Έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες στην εξουσία, έφτασε η ώρα να βουτήξει για τα καλά στα βαθιά.

Καλείται να δώσει κρίσιμες μάχες σε πολλά και δύσκολα μέτωπα, εντός ενός ευμετάβλητου και ασταθούς διεθνούς περιβάλλοντος, και με την αντιπολίτευση να περιμένει στη «γωνία».

Οι αντιδράσεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό κορυφώνονται, οι εντάσεις από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πυκνώνουν, ενώ ο κορωνοϊός βρίσκεται προ των πυλών απειλώντας όχι μόνο τη δημόσια υγεία και αλλά και την ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία, το ισχυρό «χαρτί» της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε προσφάτως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας περιλαμβάνουν εκτός από την εξάπλωση του κορωνοϊού και άλλους σημαντικούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων μια απότομη διόρθωση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ενδεχόμενη αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων και αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης.

Η κυβέρνηση καλείται πλέον να αποδείξει στην πράξη, «εδώ και τώρα», πόσο έτοιμη και ικανή είναι να διαχειριστεί δυσεπίλυτα και πολυσύνθετα προβλήματα.

Από την έκβαση των μαχών αυτών θα κριθούν πολλά. Η ώρα της αλήθειας έφτασε.