Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 7΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
Για το κοτόπουλο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Για το κουσκούς
1 κούπα σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας ή από βιολογικό κύβο
1 κούπα κουσκούς
1 μικρό αβοκάντο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 χούφτα φρέσκο άνηθο
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
30 ml νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εξτρα φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το κοτόπουλο
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και μόλις «γυαλίσει» προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το κους κους
Σε κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό και προσθέτουμε το κουσκούς. Αφήνουμε εκτός εστίας για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο σε κυβάκια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω από το κουσκούς και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιαντρο).