Σαλατούρι

Ενα παραδοσιακό πιάτο των Κυκλάδων που γίνεται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμο. Το μόνο που αλλάζει ανά νησί είναι τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε.

 

 Προετοιμασία – παρασκευή 15’

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό σαλάχι

1 ξερό κρεμμύδι, ολόκληρο

1 φύλλο δάφνης

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (1 φλ.)

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

30 ml ελαιόλαδο

20 ml λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε το σαλάχι για 8-9 λεπτά σε αλατισμένο νερό με το ξερό κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε τα λεπτά κόκαλα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος το σαλάχι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο ή μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.