Κ. Χατζηδάκης: Τον Σεπτέμβριο η προκήρυξη για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Το ποσοστό που θα πουληθεί κλείδωσε στο 49%, με ισχυρό δικαίωμα μειοψηφίας για το management.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΕΗ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης _ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης της ΔΕΗ για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από τη συνολική δανειακή σύμβαση των 255 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων _  ο επενδυτής θα έχει ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔEΗ κ. Γιώργος Στάσσης υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει ισχυρό. Για την ώρα πάντως, έχει οριστεί χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την αποκρατικοποίηση και για την αποτίμηση της «προίκας» του Διαχειριστή.

Όσον αφορά στη δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ, τα νέα κονδύλια θα στηρίξουν το επενδυτικό σχέδιο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη ενός δικτύου διανομής 7. 327  χλμ του ΔΕΔΔΗΕ. Η πρώτη δόση των  155 εκατ. ευρώ είχε δοθεί πριν από έναν χρόνο.

Όπως τόνισε ο κ. Στάσση, η ανάπτυξη του δικτύου θα ενισχύσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αλλά και της ΔΕΗ για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του συστήματος, ενόψει και της προβλεπόμενης αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι η αναβάθμιση του συστήματος και με την αντικατάσταση των συμβατικών ρολογιών με «έξυπνους» μετρητές, θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ρευματοκλοπών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.