Ένα γοητευτικό μουσικοχορευτικό διήμερο με τάνγκο και αργεντίνικα τραγούδια που θα κορυφωθεί σε μια βραδιά μιλόνγκα με τη συμμετοχή του κοινού φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21 και 22 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη ημέρα, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, εμφανίζεται το κουιντέτο Athens Tango Ensemble με τον αργεντίνο ερμηνευτή Χόρχε Μπαρέτο, πλαισιωμένο από χορευτές και ηθοποιούς.

Ένα ξεχωριστό θέαμα με πολλή μουσική που θα μεταφέρει το κοινό από το μαγευτικό Μπουένος Αϊρες στο αριστοκρατικό Παρίσι.  Τη δεύτερη, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις: το απόγευμα (18.15), η χοροθεατρική παράσταση «12 λεπτά να ζήσεις: μια ιστορία γεμάτη τάνγκο» με το χορευτικό σχήμα La Yumba Team. «Με λένε Εύα Δήμου και είμαι δημοσιογράφος. Στο τελευταίο ταξίδι μου στην Αργεντινή έπεσε στα χέρια μου το ημερολόγιο της Λώρας Μεντή, γνωστής χορεύτριας τάνγκο. Πριν δύο χρόνια εξαφανίστηκε αναπάντεχα. Κι εγώ είχα το ημερολόγιό της. Λένε πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Οντως;»

Ετσι αρχίζει η παράσταση: μια αναζήτηση στον χρόνο με άρωμα τάνγκο, μυστήριο και ανατροπές. Το τάνγκο είναι ένας χορός που μπορεί να γίνει ακλόνητο πάθος και τρόπος ζωής. Τι γίνεται, όμως, όταν το πάθος μεταμορφώνεται σε εμμονή; Θα καταφέρει η πρωταγωνίστρια να βρει την άκρη του νήματος. Κι αν ναι, με ποιο τίμημα;

Αργότερα, στις 20.00, θα εξελιχθεί η μουσικοχορευτική βραδιά Μιλόνγκα στο Banquet, σε τραγούδια της χρυσής εποχής του τάνγκο, με χορευτικά σόου αλλά και ζωντανή μουσική από το Athens Tango Ensemble και τον Χόρχε Μπαρέτο. Μια αυθεντική χορευτική βραδιά για tangueros και όχι μόνο. Οι οργανωτές καλούν τους θεατές ν΄απολαύσουν το τάνγκο στην πραγματική του διάσταση. Να ζήσουν την ιεροτελεστία, τους μυστικούς κώδικες αλλά και να χορέψουν οι ίδιοι!