-Ποιες είναι οι ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από την διοργάνωση των κινηματογραφικών Φεστιβάλ;

-Πως ενισχύονται τα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά δίκτυα;

-Ποια είναι η ανάγκη για σύγχρονο επικοινωνιακό σχεδιασμό;

Σε μια χώρα που βρίθει από κινηματογραφικά φεστιβάλ, τα παραπάνω ερωτήματα σίγουρα αφορούν αρκετό κόσμο που ασχολείται σε επαγγελματική βάση μαζί τους. Ενδεχομένως η απάντησή των ανωτέρω ερωτημάτων να δοθεί στην ημερίδα με τίτλο «Κινηματογραφικά Φεστιβάλ – Η επίδραση τους στην ευρωπαϊκή πολιτιστική πραγματικότητα» που διοργανώνεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου από τις 11:30 το πρωί ως τις 15:00 στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη, 28 Ψυρρη).

Μια συνάντηση εργασίας που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA με σκοπό την ενημέρωση, κυρίως, στελεχών κινηματογραφικών φεστιβάλ και διοργάνωσης κινηματογραφικών εκδηλώσεων.

Θα αναπτυχθούν ζητήματα όπως οι ευκαιρίες χρηματοδότησης από το MEDIA, η Αγορά, η φεστιβαλική εκπαίδευση, οι επιχορηγήσεις των φεστιβάλ, οι πολυθεματικές δράσεις τους, ο επικοινωνιακός σχεδιασμός αλλά και η δημόσια εικόνα τους.

Ομιλητές θα είναι έμπειροι άνθρωποι του χώρου: ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, διευθυντής στη Διεύθυνση Διανομής και Προώθησης (Hellas Film) στο ΕΚΚ ο οποίος έχει εργαστεί σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και ο Αρης Ασπρούλης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Προβολής στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο οποίος από το 2006 εργάζεται ως publicist εστιάζοντας στην δημόσια εικόνα καλλιτεχνικών δράσεων, προσώπων και οργανισμών.