Προετοιμασία 10′, Αναμονή 12-18 ώρες, Ψήσιμο 50′

Υλικά (για 1 φραντζόλα)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½-2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ξερή μαγιά στιγμής (περίπου 4 γρ.)

470 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

Διαδικασία

Ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση με έναν αβγοδάρτη, το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύουμε. Το μείγμα δεν θυμίζει ζύμη ψωμιού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε έτσι για 12-18 ώρες. Προσοχή, δεν το αφήνουμε για περισσότερη ώρα. Θα διπλασιαστεί σε όγκο και θα έχουν σχηματιστεί φούσκες στο «σώμα» του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Βάζουμε μέσα μια μαντεμένια κατσαρόλα με καπάκι, να ζεσταθεί καλά, για περίπου 30 λεπτά.

Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε αυτήν. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη διπλώνουμε μερικές φορές, αλευρώνοντας το πάνω μέρος. Την ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Μόλις περάσει ο χρόνος που ζεσταίνουμε την κατσαρόλα, τη βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Σηκώνοντας τη λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη όπως είναι (με τη λαδόκολλα) μέσα στην κατσαρόλα. Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίζει ωραία η κρούστα.