Η Τζίτζι Χαντίντ είχε «δέσει» τα καστανόχρυσα, πλούσια μαλλιά της σε ένα σφιχτό σινιόν στη βάση του λαιμού. Το outfit της Ανοιξιάτικης – Καλοκαιρινής Συλλογής του οίκου Chanel, καμωμένο από πανάκριβα, χειροποίητα ασπρόμαυρα υφάσματα, θύμιζε εκείνα τα οποία συνήθιζαν να επιλέγουν τα κορίτσια στα μυθιστορήματα της Τζέιν Οστιν. Ενα στυλ «chic γεροντοκόρης» τυλιγμένης σε ασπρόμαυρα κυρίως χρώματα, με καμέλιες και μακριές πέρλες να συνοδεύουν τα outfits. Το show του εμβληματικού γαλλικού brand πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής. Τα υπέροχα υφάσματα άφηναν ένα απαλό «θρόισμα» έτσι όπως τα top models περπατούσαν στην πασαρέλα. Στις πρώτες σειρές μεγάλα ονόματα του fashion world, τζετ σέτερς, επιχειρηματίες, νεαροί γαλαζοαίματοι οι οποίοι έφθασαν στην Πόλη του Φωτός με ιδιωτικά αεροπλάνα. Η Viriginie Viard απέδειξε ότι είναι πανάξια διάδοχος του μεγάλου Καρλ Λάγκερφελντ. Εντυπωσιακό γεγονός η σημαντική παρουσία των Ελλήνων στα shows της διεθνούς Haute Couture, τα οποία πραγματοποιούνται αυτή την εποχή στη γαλλική πρωτεύουσα. Ισως καμία άλλη φορά δεν υπήρχαν τόσοι Ελληνες στις επιδείξεις μόδας, στο δημοφιλές αίθριο του «The Costes», στο bar του «Four Seasons» ή στο εστιατόριο του «Plaza Athenee». Η ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη στα shows των Valentino και Jean-Paul Gaultier, συχνών επισκεπτών της χώρας μας. Magnifique!

Η θεαματική Ιταλίδα της Μυκόνου…

Οι δεσποινίδες Χαντίντ, υπερδιάσημες αδελφές Τζίτζι και Μπέλα, σάρωσαν στο παριζιάνικο catwalk τραβώντας όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Οι κόρες του πάμπλουτου παλαιστίνιου κατασκευαστή είναι σίγουρο όμως ότι δεν μπορούν να φθάσουν την αριστοκρατική γοητεία που εκπέμπει η Ιταλίδα Βιτόρια Σερέτι. Κράτησα καλά στη μνήμη μου την εικόνα της όταν πέρυσι το καλοκαίρι σε μια μονοήμερη επίσκεψή μου στο νησί τη συνάντησα στο big party που είχε διοργανώσει ο Αϊντάν Οφερ σε παραλιακό spot. Η γειτονική χώρα, μετά τις Λολομπρίτζιντα, Βίτι, Λόρεν και την λάτριν της Πάρου Μόνικα Μπελούτσι, είχε καιρό να βγάλει μια τέτοιας εκθαμβωτικής ομορφιάς καλλονή. Η «ανήσυχη» Βιτόρια και οι άτακτες Χαντίντ συζητούσαν στα θορυβώδη, trendy spots μετά τα shows για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ενδιαφέρον!

Νέα πολιτική για το νησί

Η Τζίτζι συνομιλώντας με συντροφιά ελλήνων φίλων της στο «The Costes» επέμενε ότι η κλοπή των ολόχρυσων ρολογιών και κοσμημάτων της στη Μύκονο είναι αληθινή, και όχι παιχνίδι της φαντασίας της. Η Μπέλα είναι πιο συγκρατημένη. Φίλος επιχειρηματίας ο οποίος «προσφέρει» το σπίτι του (μέσω Airbnb σε προάστιο της Mykonos) παραδέχθηκε ότι οι κλοπές γίνονται σχεδόν αποκλειστικά στα ενοικιαζόμενα, και όχι στις ξενοδοχειακές μονάδες. Iσως επειδή η φύλαξη είναι πιο ελλιπής.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης υποσχέθηκε αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά την ασφάλεια των επισκεπτών του νησιού. Το αστυνομικό τμήμα θα στελεχωθεί με περισσότερα άτομα, ενώ θα γίνονται συχνές περιπολίες στα Ματογιάννια αλλά και στα προάστια. Μην ξεχνάμε ότι στα πολυσύχναστα Ματογιάννια ομάδα ιταλών μαφιόζων έκλεψε πανάκριβα, ολόχρυσα ρολόγια με διαμάντια, ιδιοκτησίας σαουδαράβων κροίσων. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε στο μυαλό μας τις εκρηκτικές εικόνες της Τζίτζι και της Μπέλα, όταν μαζί με την Κένταλ Τζένερ «κατηφόριζαν» στην Ψαρού και στο «Nammos», στο Καλό Λιβάδι, στη Φτελιά, την παραλία του «Santa Marina» ή έκαναν αδυσώπητο shopping στο «Nammos Village». Κορίτσια στον μυκονιάτικο ήλιο με μικροσκοπικά μπικίνι. Μοναδικές εικόνες από ελληνικό καλοκαίρι!

Ο Gaultier, το ιστορικό κέντρο, ο τραπεζίτης…

Ενα μικρό δάκρυ, σαν το διαμάντι του οίκου Repossi, που φορούσε η Ντάσα Ζούκοβα-Νιάρχου στο γαμήλιο πάρτι στο St. Moritz, έτρεξε από τα μάτια μου. Ξεφύλλισα το άλμπουμ με τις φωτογραφίες μου, δίπλα στον Gaultier στη Μύκονο και στο Κάπρι. Λίγο πιο μακριά διακρίνονταν οι Dolce & Gabbana. Το τελευταίο show του Jean-Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη ήταν εξαιρετικό. Ο μετρ είχε αδυναμία στη Βίκυ Καγιά, όταν εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στο εξωτερικό. Ο Gaultier, ο οποίος παρουσίασε πρώτος στο catwalk την ελληνική φουστανέλα σε νέα βερσιόν, αγόρασε στο μεταξύ σπίτι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ όταν βρίσκεται εδώ, επισκέπτεται συχνά τη «Ράτκα» και το «Atheneé» στην Πανεπιστημίου. Ακριβώς όπως ο αειθαλής συνάδελφός του, Valentino. Αθήνα – Παρίσι – Λονδίνο. Εγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Σήλια Κριθαριώτη επέλεξε τελικά εφέτος να κάνει το Haute Couture show της στο Βρετανικό Μουσείο. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα βγήκε η επίσημη ανακοίνωση από την ταλαντούχα ελληνίδα designer. Ενα διεθνές show με «φόντο» το αγαπημένο της Λονδίνο.

Σε εστιατόριο ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας πασίγνωστος πρώην πανίσχυρος τραπεζίτης συνομιλούσε σε απομονωμένο τραπέζι με συνεργάτη του αργά το βράδυ. Ενημέρωσα αμέσως φίλη μου ότι βρίσκεται στην Αθήνα. Η ίδια ψάχνει αν ο συγκεκριμένος πουλάει την εκπληκτική μονοκατοικία του στο ιστορικό κέντρο. Δεν νομίζω…

Ο Κουνς, η Καρντάσιαν, τα… άφαντα τραπέζια

Το «Toy Cannon» (ένα κανόνι-«παιχνίδι» του 2006) με την υπογραφή του Jeff Koons εκτίθεται στην γκαλερί «Gagosian» της βρετανικής πρωτεύουσας. Ισως λίγο πριν από την επίσκεψη για το fashion show by Celia στο Βρετανικό Μουσείο κάποιοι θα έπρεπε να επισκεφθούν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «American Pastoral». Μια έκθεση που έχει να κάνει με το περίφημο βιβλίο τού Philip Roth. Αυτό του Κουνς είναι ένα πανέμορφο κανόνι-«παιχνίδι» με κατακόκκινα λουλούδια μπροστά. Τα κανόνια τού… Ναβαρόνε ή αυτά της Υδρας ετοιμάζονται να χτυπήσουν με την απόφαση της Κιμ Καρντάσιαν να ασχοληθεί με τους κανόνες του Ποινικού Δικαίου. Ισως το υπουργείο Δημοσίας Τάξης θα έπρεπε να… χρησιμοποιήσει την λάτριν της Μυκόνου Κιμ για τις… τρομερές της «γνώσεις» σε δύσκολα θέματα. Η τροφαντή Καρντάσιαν θα μπορούσε να… βάλει τους καταληψίες σε τάξη. Ακριβώς όπως κάνει στο οικογενειακό τηλεοπτικό reality. Οι νέες δραστηριότητες της συζύγου τού Κάνιε Γουέστ απασχολούσαν παρέα Ελληνοαμερικανών στο εστιατόριο «Zuka» της οδού Αμερικής, όπου είναι πλέον αδύνατο να βρεις τραπέζι. Ούτε αν «ενοχλήσεις» τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, τα νεαρά δηλαδή αδέλφια Διαμαντούλη.

Επέτειοι και προσκλήσεις…

Επιστρέφοντας από τη Γηραιά Αλβιώνα στην Αθήνα, υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα η μεγάλη εκδήλωση των δράσεων της Πρωτοβουλίας 1821-2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τη Γιάννα Αγγελοπούλου να υποδέχεται προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πνεύματος, των επιχειρήσεων και βέβαια τους μεγάλους χορηγούς οι οποίοι ανήκουν στην οικονομική ελίτ του τόπου. Στην αίθουσα «Banquet» συνήθιζε να πηγαίνει ο Χρήστος Λαμπράκης με τους φίλους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Λίγο πιο μακριά από το κέντρο, στην οδό Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο, η νεαρή, όμορφη γκαλερίστα Αρτεμις Μπαλτογιάννη, γιόρτασε τα γενέθλιά της με tacos και πολλή disco στην τρομερή «La Cantina Favela». Πολλά νεαρά παιδιά όπως ο Νίκος Καΐρης, ο Φίλιππος και η Μαριάννα Λαιμού, η Αλεξάνδρα Οικονόμου, ο Πάρις και η Μαριλένα Καλιτσάντση, το ζεύγος Αρώνες κ.α. ήταν εκεί. Αναμένεται το νεανικό party της Αλεξάνδρας Σγουμποπούλου.