Στο πλαίσιο της καλύτερης προώθησης των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αρχίσει η λειτουργία της πλατφόρμας iSYRIZA που ήδη δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των θεμάτων που ανοίγει το κόμμα καθημερινά και με ενημερωτικό σημείωμα κάθε Παρασκευή τα μέλη ενημερώνονται για τα βασικά πολιτικά θέματα της εβδομάδας που πέρασε.

Το επόμενο διάστημα τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις σε στελέχη του κόμματος, να ψηφίζουν γι’ αυτές, κ.α.

Επίσης θα γίνουν ψηφιακές θεματικές διαβουλεύσεις επί συγκεκριμένων πολιτικών θεμάτων με συμμετοχή μελών ενώ θα υπάρξει προσυνεδριακή διαβούλευση ενόψει του συνεδρίου και θα μπορούν τα μέλη να επικοινωνούν με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και να τους θέτουν ερωτήσεις ή να τους ενημερώνουν για κάποιο επίκαιρο ζήτημα αρμοδιότητάς τους.

Ακόμη, θα δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να λένε την άποψή τους: α) για τη σκιαγράφηση των θέσεων, μέσα από τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγια για συγκεκριμένα ζητήματα και β) τη δημιουργία word clouds συλλογικά διαμορφωμένων από όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Ουσιαστικά η Κουμουνδούρου επιλέγει την ανάπτυξη της πλατφόρμας iSYRIZA που αποτελεί ένα φιλόδοξο και μακρόπνοο εγχείρημα ψηφιακού εκσυγχρονισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε μια περίοδο όπου η πολιτική αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων είναι απολύτως αναγκαία.

«Τα τελευταία χρόνια η επικοινωνία έχει εξελιχθεί, με τη χρήση του διαδικτύου να παίζει να καθοριστικό ρόλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ακολουθήσει την εποχή του και να χρησιμοποιήσει καινοτόμα εργαλεία στη διαμόρφωση της πολιτικής του και την επαφή του με τους πολίτες» λένε κεντρικά του στελέχη και συμπληρώνουν: «Προχώρησε λοιπόν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας iSYRIZA, η οποία επανοηματοδοτεί την επαφή ενός πολιτικού κόμματος με τα μέλη του, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση, για πρώτη φορά στη χώρα μας».

Δίνεται μεγάλη σημασία στην έννοια της αλληλεπίδρασης και στόχος είναι οι παραπάνω λειτουργίες να διαμορφώσουν ένα ζωντανό ψηφιακό πολιτικό περιβάλλον για τους χρήστες και το κόμμα, το οποίο αναμένεται να τονώσει την πολιτική συμμετοχή συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση με σύγχρονους όρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μιας ισχυρής αριστερής και προοδευτικής παράταξης.

Μετά το πέρας του συνεδρίου σχεδιάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας με πιο εύρωστες διαδικασίες διαβούλευσης, θεματικού και χωροταξικού συντονισμού και συλλογικής παραγωγής πολιτικής με τη δημιουργία επιμέρους ψηφιακών “τόπων” ανά περιοχή και θεματική ενότητα.