Προετοιμασία 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. σπανάκι
100 γρ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Λίγος χυμός λεμονιού, κατά βούληση
5 κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα
4 αβγά
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Το ρίχνουμε για 2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε να βγάλει το σπανάκι τα υγρά του. Προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Οταν μαλακώσει το σπανάκι, το μαζεύουμε σε 4 φωλιές. Σπάμε από ένα αβγό σε κάθε φωλιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν όλα μαζί. Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άνηθο στο πιάτο.