Επιμένει ο Ερντογάν: «Θα παραμείνουμε στη Λιβύη»

«Η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη έως ότου τις παραδοθούν τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου όπου θα επιχειρηθεί να βρεθεί πολιτική λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών Σάρατζ – Χαφτάρ και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις.

Αγνοώντας ακόμη και το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Διάσκεψης το οποίο ζητά μεταξύ άλλων να μην υπάρχει εμπλοκή ξένων δυνάμεων στην περιοχή ο τούρκος πρόεδρος σε μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί σε θέση ισχύος μεταξύ των ισχυρών «παιχτών» στην περιοχή, υπογράμμισε ότι  «η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη έως ότου τις παραδοθούν τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο και μέχρι να αποκτήσει μια νόμιμη διοίκηση ο λιβυκός λαός».

«Με τη συμφωνία που συνομολογήσαμε με τη Λιβύη στη Μεσόγειο δημιουργήσαμε μια εξίσωση που εξέπληξε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην «πειρατική» συμφωνία για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.

«Θα παραμείνουμε στη Λιβύη»

«Η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη έως ότου τις παραδοθούν τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο και μέχρι να αποκτήσει μια νόμιμη διοίκηση ο λιβυκός λαός με τον οποίο έχουμε αδελφικούς δεσμούς 500 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν δείχνοντας προς όλες τις πλευρές που θα συμμετάσχουν στην αυριανή Διάσκεψη του Βερολίνου ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στην προσπάθειά του να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο η Τουρκία στην περιοχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.