Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′

Υλικά (για 8 σουβλάκια)

400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους

200 γρ. ντοματίνια

Για το πέστο

1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)

10 γρ. κουκουνάρι

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο

2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

150 ml ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Διαδικασία

Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.

Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.