Διαβάζοντας καθημερινά τις εφημερίδες και ακούγοντας τις ειδήσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, μαθαίνουμε πόσες φορές κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα τουρκικά αεροπλάνα και τα πλοία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αν καταγράφαμε τους καθημερινούς αριθμούς , θα διαπιστώναμε πως είναι χιλιάδες. Και τι κάνουν οι Έλληνες επ’ αυτού ; Απλά προσθέτουν και προσθέτουν αριθμούς μήπως και γίνουν σοφότεροι.
Ο «κόμπος έφτασε πια στο χτένι» και όλοι οι Έλληνες διερωτώνται μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση, τι κάνουν η κυβέρνηση κι ο ελληνικός στρατός ; Τις αριθμητικές πράξεις τις μάθαμε όλοι στο δημοτικό σχολείο. Δε χρειαζόμαστε άλλα μαθήματα. Ως εκ τούτου πολλοί Έλληνες ρωτάνε , αν αυτοί που μας κυβερνούν και μας διαφεντεύουν , δεν είναι «πατριώτες», δεν έχουν φιλότιμο κι περηφάνια ;
Κατά τη δική μου άποψη τίποτε απ’ αυτά δεν συμβαίνει. Κανένας μας δεν είναι περισσότερο πατριώτης από τους άλλους. Απλά, οι έχοντες την ευθύνη του ελληνικού λαού λένε : «μεταξύ δυο κακών, το μη χείρον βέλτιστο».
Αυτό πηγάζει από τις ακόλουθες σκέψεις και αντιπαραθέσεις των αριθμών :
- Η Ελλάδα είναι 11 εκατομμύρια κι η Τουρκία 83
- Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 190 δις Ευρώ και της Τουρκίας 800 δις Ε.
- Η Ελλάδα σε μια γενική επιστράτευση θα μπορούσε να μαζέψει 400 έως 500 χιλιάδες στρατό. Η Τουρκία αντίθετα πάνω από ένα εκατομμύριο. Σήμερα μόνο η τουρκική στρατιά του Αιγαίου υπερβαίνει τις 300 χιλιάδες στρατιώτες κι η παράθεση των ανδρών της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι 600 χιλιάδες. Εδώ τι νούμερα αντιπαραθέτει η Ελλάδα ;
- Η Τουρκία κατέχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό μαχητικών αεροπλάνων F-16, καθώς και αρμάτων μάχης.
- Οι Τούρκοι έχουν ήδη μια σειρά από νέους ρωσικούς αντιεροπορικούς πυραύλους S-400, ενώ οι δικοί μας είναι παλαιότεροι S-300.
- Οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει μια αξιόλογη δική τους πολεμική βιομηχανία. Η Ελλάδα τι έχει ;
- Σύντομα η Τουρκία περατώνει την κατασκευή του πρώτου αεροπλανοφόρου πλοίου, με το οποίο θα αλωνίζει το Αιγαίο. Εμείς τι έχουμε;
- Κάποτε εμείς χλευάζαμε τους Τούρκους, που ένας καπετάνιος τους ξεκίνησε να πάει στη Μάλτα, αλλά γύρισε πίσω και είπε «Μάλτα γιοκ», δηλαδή δεν μπόρεσε να βρει ολόκληρο νησί. Σήμερα όμως ; Ο Ερντογάν υπερηφανεύεται ότι ο τουρκικός πολεμικός στόλος είναι πολύ μεγάλος. Ακόμη και σε υποβρύχια.
- Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στηρίζουν μεν, αλλά με τα λόγια, γιατί στη μεγάλη Τουρκία έχουν πολλά κι υψηλά συμφέροντα. Κι όπως έγραψαν κάποιοι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι «δεν θα πάμε και σε πόλεμο, για χάρη της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια απώλεια της Τουρκίας».
- Η Αμερική μπορεί να απειλεί ποικιλοτρόπως την Τουρκία, αλλά αυτά είναι «χάδια». Οι ΗΠΑ χρειάζονται ακόμη την Τουρκία, γιατί στον Ίνσιρλικ έχουν βάση πυρηνικών όπλων και στην Καππαδοκία μεγάλο σταθμό Ραντάρ, από τον οποίο παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον αραβικό κόσμο.
- Παρ’ όλες δε τις απειλές της Αμερικής, οι Τούρκοι δεν έκαναν πίσω στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S – 400 , γιατί οι Ρώσοι κατασκευάζουν το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στο Ακούγιου της νοτιοανατολικής Τουρκίας και χρηματοδοτούν κατά 50% το κόστος της κατασκευής. Πέραν τούτου εκπαιδεύουν στη Ρωσία μια σειρά Τούρκων επιστημόνων στα πυρηνικά θέματα . Η Τουρκία επιμένει πάση θυσία στην κατασκευή αυτού του εργοστασίου, γιατί η κατοχή και λειτουργία ενός ατομικού αντιδραστήρα είναι προϋπόθεση για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Παράλληλα, οι Τούρκοι τα βρήκαν με το Πακιστάν, που είναι ατομική δύναμη, γιατί υπολογίζουν στην άμεση βοήθεια των ομόθρησκων Πακιστανών, ως προς την κατασκευή των πυρηνικών όπλων.
- Τέλος, η Τουρκία έβαλε πλώρη να αντιγράψει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνει «Μεγάλη Πυρηνική Δύναμη», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κάποιος όμως θα μπορούσε να πει : Καλά όλ’ αυτά, αλλά θα καθίσουμε να μας πηδήξουν κιόλας οι Παλιότουρκοι ; Δεν θα αντιδράσουμε; Θα κατεβάσουμε έτσι τα παντελόνια ; Τίποτε απ’ αυτά αγαπητοί συμπατριώτες. Τόσο η κυβέρνηση όσο κι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας είναι αγνοί πατριώτες και σοβαροί άνθρωποι. Απλά ακολουθούν για την ώρα υπεύθυνη διπλωματική πολιτική, που αποσκοπεί στην πολιτική απομόνωση των Τούρκων. Κι αν οι βάρβαροι γείτονές μας περάσουν τα εσκαμμένα, είναι σίγουρο ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, θα απαντήσει, όπως πρέπει. Το «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα βαραίνει όλους μας. Κάτι που αποδείξαμε επανειλημμένως στην ιστορία μας. Κανένας να μην αμφιβάλει γι’ αυτό.
Αν κάποιος ρωτούσε την προσωπική δική μου γνώμη , θα έλεγα πρόσθετα :
(α) πως χρειάζεται σύγκλιση όλων των αρχηγών των κομμάτων, που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στη βουλή, σε κοινή σύσκεψη, γιατί το θέμα είναι εθνικό κι η απλή ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης , δε φτάνει, καθώς και
(β) προσπάθεια , από τη μεριά της κυβέρνησης , για συγκρότηση πρόσθετων συμμαχιών, με τις περιφερειακά γειτνιάζουσες χώρες της Τουρκίας, που έχουν άμεση κακή πείρα από το παρελθόν, γιατί σε νέα γιγάντωση της δύναμης του Ερντογάν, θα υποστούν κι αυτές ξανά νέες δυσάρεστες πιέσεις.