Το παιχνίδι του παπά… στην Οπερα!

Εμπνευσμένη από μια εξωτική εκδοχή του γνωστού τυχερού παιγνίου είναι η όπερα του Γ. Δούση The Shell Game

Mια άκρως δελεαστική πρόταση στο κοινό να ζήσει την Οπερα…αλλιώς απευθύνει η ομάδα The Medium Project.

O νέος κύκλος παραστάσεων του έργου του Γιώργου Δούση «The Shell Game- σε λιμπρέτο Ερις Κύργια– έρχεται από τις 20 Ιανουαρίοου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράια Τσακηρίδη, την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει ο Φώτης Μιχαλάκης ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Παύλου Θανόπουλου.

Ο τίτλος «Τhe Shell Game» είναι εμπνευσμένος από το τυχερό παιχνίδι του παπά, μια εξωτική εκδοχή του οποίου χρησιμοποιεί κοχύλια κι έναν καρπό μπιζελιού ή αρακά.

Το έργο εξετάζει μια σύγχρονη, ψύχραιμη και με ακρίβεια….χειρουργικού νυστεριού ματιά το αδιέξοδο των σχέσεων των δύο φύλων. Και το παρουσιάζει όπως ακριβώς είναι: ως ένα τυχερό παιχνίδι που προσφέρει ψεύτικη ζωντάνια αλλά ταυτόχρονα «μαδάει» την τσέπη και αδειάζει συναισθηματικά τους παίκτες του.

Η μουσική του έργου_ το οποίο αποτελεί ανάθεση της ομάδας The Medium Project_ αποδίδεται με μια γλώσσα άμεση, στον απόηχο της λυρικότητας του ύστερου Ρομαντισμού αλλά και του ρυθμικού πλούτου του ευρύτερου χώρου της τζαζ.

Eν προκειμένω ο έρωτας, το πάθος, η ζήλεια και το μίσος, η άνοδος και η παρακμή των ανθρώπινων σχέσεων εξιστορούνται υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης μουσικής θεώρησης. Ερμηνεύουν η Αμάντα Κριτσωτάκη, Σοφία Παπαδημητροπούλου, Στρατής Στηλ, Μιχάλης Ψύρρας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.