Περισσότεροι από 600.000 δικαιούχοι θα λάβουν έως το τέλος του έτους αυξημένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο τελικά ξεπέρασε στο σύνολο τα 84 εκατ. ευρώ έναντι 64 εκατ. ευρώ που είχε αρχικώς ανακοινωθεί. Βάσει αυτών των στοιχείων το μέσο επίδομα που θα χορηγηθεί ανέρχεται σε 140 ευρώ ανά δικαιούχο – νοικοκυριό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2019/2020 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία εφέτος θα δοθούν 24 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με ότι είχε δοθεί πέρυσι και κατά 20 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αρχική πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Το ποσό αυτό δίνεται προκαταβολικά για αγορά πετρελαίου θέρμανσης που θα πραγματοποιηθεί έως 31 Δεκεμβρίου και αφορά όλη τη χειμερινή περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν προλάβει να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης έως το τέλος του έτους ή δεν έκανε αίτηση έως τις 20 Δεκεμβρίου τότε δεν θα λάβει κανένα ποσό.

Αξίζει να τονιστεί ότι ακόμη και όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης από τις αρχές του νέου έτους και έως τις 15 Απριλίου που σταματάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης δεν θα λάβουν κανένα επίδομα καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για το 2020.

Οι 600.000 αιτήσεις δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που εγκρίθηκαν είναι κατά 100.000 περισσότερες από πέρυσι, καθώς εφέτος αποσυνδέθηκε η χορήγηση του επιδόματος από τα τετραγωνικά της κατοικίας και τα λίτρα ανά τετραγωνικό που οδηγούσε κάποιο νοικοκυριό να πρέπει να προμηθευτεί το σύνολο της μέγιστης ποσότητας για να λάβει το συνολικό επίδομα. Φέτος αρκούσε κάποιος να αγοράσει σε αξία τη διπλάσια του επιδόματος για να το λάβει.