Πώληση 4 ακινήτων από την Prodea Investments

Aγοραστής η Dromeus Capital με τίμημα 93 εκατ. ευρώ

Στην πώληση τεσσάρων ακινήτων ιδιοκτησίας της έναντι 93 εκατομμυρίων ευρώ προχωρεί  η PRODEA Investments (πρώην Εθνική Πανγαία), στο πλαίσιο αναθέρμανσης της ελληνικής αγοράς real estate.

Η πώληση των τεσσάρων ακινήτων προέκυψε μετά από διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναδείχτηκαν ως προτιμητέος συμβαλλόμενος εταιρείες που διαχειρίζεται η Dromeus Capital Group.

Το συνολικό τίμημα πώλησης ανήλθε σε 93 εκατ., ευρώ ενώ η εύλογη αξία την 30.06.2019, βάσει εκτίμησης που διενεργήθηκε από ανεξάρτητους εκτιμητές, ανερχόταν σε 73,9 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, κ. Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Το τίμημα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο καταδεικνύει την τρέχουσα δυναμική της ελληνικής κτηματαγοράς για ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του χαρτοφυλακίου της Prodea. Η εταιρεία μας συνεχίζει το επενδυτικό της
πρόγραμμα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, ενώ ταυτόχρονα αξιολογεί την ωρίμανση υφισταμένων ακινήτων προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση για τους μετόχους της».

Η συμφωνία αφορά τα εξής ακίνητα:

1. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118 στην Αθήνα

2. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Πειραιώς 74-76 στο Μοσχάτο.

3. Οριζόντιες ιδιοκτησίες – γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Ακαδημίας 68, Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

4. Κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι, συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, Χαλάνδρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.