Στην πώληση τεσσάρων ακινήτων ιδιοκτησίας της έναντι 93 εκατομμυρίων ευρώ προχωρεί  η PRODEA Investments (πρώην Εθνική Πανγαία), στο πλαίσιο αναθέρμανσης της ελληνικής αγοράς real estate.

Η πώληση των τεσσάρων ακινήτων προέκυψε μετά από διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναδείχτηκαν ως προτιμητέος συμβαλλόμενος εταιρείες που διαχειρίζεται η Dromeus Capital Group.

Το συνολικό τίμημα πώλησης ανήλθε σε 93 εκατ., ευρώ ενώ η εύλογη αξία την 30.06.2019, βάσει εκτίμησης που διενεργήθηκε από ανεξάρτητους εκτιμητές, ανερχόταν σε 73,9 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, κ. Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Το τίμημα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο καταδεικνύει την τρέχουσα δυναμική της ελληνικής κτηματαγοράς για ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του χαρτοφυλακίου της Prodea. Η εταιρεία μας συνεχίζει το επενδυτικό της
πρόγραμμα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, ενώ ταυτόχρονα αξιολογεί την ωρίμανση υφισταμένων ακινήτων προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση για τους μετόχους της».

Η συμφωνία αφορά τα εξής ακίνητα:

1. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118 στην Αθήνα

2. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Πειραιώς 74-76 στο Μοσχάτο.

3. Οριζόντιες ιδιοκτησίες – γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Ακαδημίας 68, Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

4. Κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι, συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, Χαλάνδρι.