Μνημόνιο κατανόησης (MoU) υπέγραψε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (θυγατρική του ομίλου ΔΕΗ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) με την κοινοπραξία Masdar Masdar Taaleri Generation, μια κοινοπραξία της Masdar (50%) και της Taaleri Energia (50%) επικεντρωμένη στην ανάπτυξη έργων πράσινης ενέργειας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα.  Με βάση τους φιλόδοξους στόχους της Ελληνικής Κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ τουλάχιστον 300 MW.

Η εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας του Άμπου Ντάμπι, Masdar, ανήκει στη Mubadala Investment Company, τη στρατηγική επενδυτική εταιρεία της κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι.  Η Masdar έχει υλοποιήσει έργα ΑΠΕ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, τη Μαυριτανία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Η Taaleri Energia είναι εταιρεία ανάπτυξης έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας και διαχειριστής εταιρειών με έδρα τη Φιλανδία. Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ομάδες σε αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης-διαχειριστής επενδύσεων ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου στη Φιλανδική αγορά αιολικών πάρκων, με 110 στροβίλους που παράγουν περίπου το 1% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Είναι μέλος του Ομίλου Taaleeri, που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο αξιών Nasdaq στο Ελσίνκι. Ο Όμιλος Taaleri έχει €6,6 δισ. στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση.