«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» συναντά την ελληνική παράδοση

Το αγαπημένο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ παρουσιάζεται με μουσική βασισμένη σε κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας

Μια ιστορία που συγκινεί μικρούς και μεγάλους υπενθυμίζοντας το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων αποτελεί πάντα ενδιαφέρουσα πρόταση για μια οικογενειακή εορταστική έξοδο.

Εν προκειμένω, ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ θα παρουσιαστεί στο ιστορικό Ολύμπια –Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» της οδού Ακαδημίας, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου (στις 18.30).

Ο Αλκης Μπαλτάς διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική δική του, βασισμένη σε μελωδίες καλάντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συμμετέχει η παιδική χορωδία Rosarte ενώ αφηγείται η Ξένια Καλογεροπούλου.

    Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκηπας» είναι αναμφίβολα μια από  τις ομορφότερες ιστορίες που έχει γράψει ο Οσκαρ Ουάιλντ (16 Οκτωβρίου 1854-30 Νοεμβρίου 1900), ο ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός ο οποίος έμελλε να γίνει γνωστός για τα ευφυολογήματά του, το μοναδικό του μυθιστόρημα («Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι»), τα θεατρικά έργα του, τις συνθήκες φυλάκισής του και τον πρόωρο θάνατό του στα 46 του, μόλις, χρόνια.

Το 1888, εκδόθηκε ο «Ευτυχισμένος Πρίγκηπας και άλλα παραμύθια», με  τον συγγραφέα να επιστρέφει σ΄ένα είδος με το οποίο είχε καταπιαστεί στο παρελθόν, δημοσιεύοντας τις ιστορίες του στα έντυπα μέσα της εποχής.

Πρόκειται για την ιστορία της φιλίας ανάμεσα στο άγαλμα ενός πρίγκηπα που έστεκε σε ένα ψηλό βάθρο κι ένα χελιδόνι το οποίο στον δρόμο του για την Αίγυπτο αποφασίζει να ξαποστάσει για ένα βράδυ κοντά στο άγαλμα.

Από το ψηλό του βάθρο το άγαλμα του πρίγκηπα παρατηρεί τη δυστυχία των φτωχών ανθρώπων της πόλης. Ανήμπορο να βοηθήσει αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ζητά από το χελιδόνι να μοιράσει τα φύλλα χρυσού και τους πολύτιμους λιθους που το στολίζουν σε όλους τους φτωχούς και δυστυχισμένους ανθρώπους…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.