ΕΛ.ΑΣ: Iσως οι δράστες του εμπρησμού του ξενοδοχείου ήθελαν θύματα

Κλειδί τα δοχεία με την βενζίνη που χρησιμοποιούσε το ξενοδοχείο και οι μαγνητικές κάρτες των δωματίων - Σχεδίαζαν να μην είναι προσβάσιμο το κλιμακοστάσιο

Οι εμπρηστές του ξενοδοχείου στην λεωφόρο Συγγρού – το πρωί της Πέμπτης – είχαν διαποτίσει με βενζίνη (κρεβάτια, μοκέτες κλπ) πιθανόν σκοπίμως, τα δωμάτια του ξενοδοχείου που ήταν δίπλα στο κλιμακοστάσιο κλείνοντας έτσι την δίοδο διαφυγής τυχόν εγκλωβισμένων αν τελικώς ξεσπούσε μεγαλύτερη φωτιά.

Στους εμπρησμούς χρησιμοποιήθηκαν δοχεία που διέθετε το ξενοδοχείο για τον καθαρισμό του κτιρίου κλπ. Στα δοχεία αυτά, δύο τουλάχιστον άτομα, έβαλαν βενζίνη σε γειτονικό πρατήριο λίγη ώρα πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ο εμπρησμός υπήρξε πιθανόν λόγω της διαδικασίας έξωσης που είχε κινήσει λίγη ώρα νωρίτερα ο Ελληνογερμανός ιδιοκτήτης του κτιρίου στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου. Μάλιστα για αυτό το λόγο η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί κρίσιμες τις καταθέσεις των δικαστικών επιμελητών που την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς ήταν στον χώρο του ξενοδοχείου.

Αυτά είναι τα νεώτερα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα» στα πλαίσια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 120 κλινών, στη λεωφόρο Συγγρού. Κλειδί στις έρευνες είναι ο έλεγχος των μαγνητικών καρτών για το άνοιγμα των δωματίων _τα οποία είχαν εμποτιστεί με τις εμπρηστικές ύλες_ και οι κάμερες του ξενοδοχείου.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής μιλούν για σπασμωδικές ενέργειες των δραστών και σε μια πρωτοφανή κίνηση «αλά Νέρωνα» να υπάρξει μεγάλης έκτασης εμπρησμός και καταστροφή του κτιρίου, χωρίς υπολογισμό για τυχόν ανθρώπινα θύματα. Ακόμη αναφέρουν ότι ο 1ος όροφος του κτιρίου υπέστη τεράστιες ζημιές και ήδη έχουν καταπέσει ορισμένα τμήματα της οροφής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.