Αιχμές για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα μας αφήνει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο One Talk Weekend. Ταυτόχρονα, σχολιάζει την Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το τι θεωρεί ότι θα έπρεπε να σηματοδοτεί η επέτειος Παράλληλα, αναφέρεται στο δημόσιο χρέος, τον Αλέξη Τσίπρα και τη ΝΔ.
Για την Πλεύση Ελευθερίας, λέει ότι βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης, προκειμένου «να δικτυωθεί σε όλη την επικράτεια».
«Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή των πλειστηριασμών, έως ότου τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε μετά τις εκλογές, μια διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία μέχρι στιγμής μας έχει δώσει πολύ σοβαρά ευρήματα, πράγματα που υποψιαζόμασταν και αλλά που δεν φανταζόμασταν. Το σύστημα διαλογής των ψήφων δεν είναι ακριβές και θωρακισμένο. Και ο ρόλος της εταιρείας, της Singular Logic, που έχει το μονοπώλιο να εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία, είναι πάρα πολύ σκοτεινός» τονίζει.
«Το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά των ψήφων και πόσο εκτείνεται θα το πούμε όταν πρέπει. Το θέμα είναι ότι η διαδικασία δεν αφορά το κόμμα μας, αλλά την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας στο σύνολό της» προσθέτει.
Για τους εορτασμούς στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση και το μήνυμα που πρέπει να περιλαμβάνουν είναι ξεκάθαρη.
«Βιώνουμε μια συνθήκη υποτέλειας και υποδούλωσης της χώρας. Η επανάσταση του 1821 είναι ένα κορυφαίο γεγονός πραγματικής ανατροπής ενός ζυγού που διήρκησε αιώνες. Σήμερα περισσότερο έχουμε ανάγκη από ποτέ να τιμήσουμε το γεγονός με πράξεις.Το να εορτάζουμε την ιστορική αναφορά, αποδεχόμενοι την υποτέλεια, είναι αντιφατικό. Γι’ αυτό, πιστεύω, ότι η επιτροπή για τα 200 χρόνια, έπρεπε να είναι μια επιτροπή που θα φωτίσει το δρόμο της νέας επανάστασης, της νέας διαδικασίας αποτίναξης των μνημονίων, των δανειστών και του παράνομου χρέους και χειραφέτησης της χώρας και της κοινωνίας. Όχι μιας επιτροπής μνημόσυνου» σημειώνει.
«Η Βουλή δυνάμει του τρίτου μνημονίου, το οποίο έφερε ο Τσίπρας και το ψήφισαν όλοι μαζί, δεν μπορεί να νομοθετήσει εάν δεν το εγκρίνουν οι δανειστές» συμπληρώνει σχετικά.
Για το δημόσιο χρέος, υπογραμμίζει ότι «το να αποδέχεσαι ένα χρέος ενώ έχεις τα επιχειρήματα και τα στοιχεία να το αμφισβητήσεις είναι λάθος. Το να το κάνεις στο όνομα της χώρα, είναι πολλαπλό λάθος. Όταν διαχειρίζεσαι τη χώρα και τα οικονομικά της, οφείλεις να το κάνεις με μεγαλύτερη επιμέλεια από ότι εάν ήταν δικά σου χρήματα. Αυτοί που διαχειρίζονται τα δημόσια οικονομικά σαν να είναι κάτι που τρέχει από τη βρύση, και χαρίζουν εκεί που δεν οφείλουν και να μην αναζητούν εκεί που οφείλουν, είναι πρόσωπα και κόμματα που δεν υπηρετούν το συμφέρον όλων μας».
Αναφορικά με τα οικονομικά του κόμματός της, εξηγεί πως «κάθε έξι μήνες τα δημοσιεύουμε στον ιστότοπό μας. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει καμία επιχορήγηση. Το καλοκαίρι του 2019, μας δόθηκαν περίπου 8.000 ευρώ, για το ποσοστό μας στις ευρωεκλογές (σ.σ.1,61%). Δεν μπήκαμε στο χέρι ή στην τσέπη κανενός προεκλογικά. Αυτό είχε συνέπειες γιατί περιορίστηκαν κάπως οι δυνατότητές μας, αλλά πορευτήκαμε καθαρά».
Περιγράφοντας τη θητεία της ως Προέδρου της Βουλής, θυμάται πως «ζήτησα από τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που δεν είχαν κοινοβουλευτική ιδιότητα, τους κ.κ Σημίτη, Μητσοτάκη και Παπανδρέου, να φύγουν από τα γραφεία τους. Μόνο ο τελευταίος δέχθηκε».
«Χρειαζόμαστε ζωντανή Βουλή και διαβασμένους βουλευτές, που να προάγουν τη δημοκρατία και την ευημερία. Με τις συνθήκες που βιώνουμε αυτό δεν υλοποιείται» προσθέτει.
Για την κυβέρνηση λέει ότι «ο Μητσοτάκης παρέλαβε στρωμένο δρόμο. Ήταν τέτοια καταστροφή, τέτοιο χάος, τέτοια αποδιοργάνωση που δημιούργησε η κυβέρνηση Τσίπρα, που το πιο εύκολο ήταν κάποιες αυτονόητες πρώτες κινήσεις, και πολιτικές και επικοινωνιακές, που έδωσαν αίσθηση ότι υπάρχει διακυβέρνηση και οργάνωση. Όμως η διακυβέρνηση της χώρας είναι πολύ περισσότερα από αυτά».
Πηγή: onetv.gr