Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 1 ώρα και 10’
Υλικά (για 4 μερίδες)
450 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, σε κομμάτια 2 εκ. (βρίσκουμε και έτοιμη σε σουπερμάρκετ)
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο, σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια
2 μικρά κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρή πιπεριά τσίλι ή λίγη σκόνη
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουτ. γλυκού σιναπόσπορος
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
200 γρ. ντοματίνια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
400 γρ. γάλα καρύδας light (ή γάλα αμυγδάλου)
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται μούλιασμα ή κονσέρβα που είναι έτοιμα για κατανάλωση)
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνουμε το λάδι καρύδας στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν κάψει το λάδι προσθέτουμε την κολοκύθα, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις τα συστατικά πάρουν χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε το κάρι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και τον σιναπόσπορο. Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν πολύ. Χτυπάμε τα ντοματίνια και τη ζάχαρη στο μούλτι ή στο μπλέντερ και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι ή στο γουόκ, μαζί με το γάλα καρύδας. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν τα υλικά μας μια βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε τακτικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά ακόμη χωρίς καπάκι. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με αραβική πίτα ή με ρύζι.