Ζωή Μουράτογλου: Ρετρό ήχος και πολλά όνειρα

Η τραγουδίστρια των Mood Swings, μας μιλάει με αφορμή το νέο σινγκλ «Στα δικά μας τα μέρη»

«Στα δικά μας τα μέρη» μας τραγουδά η Ζωή Μουράτογλου, τραγουδίστρια των Mood Swings και επίδοξη τραγουδοποιός. Η μουσική μπήκε στη ζωή της από μικρή ηλικία και μας συστήθηκε δισκογραφικά το 2015 με το “Παντού και Πουθενά”. Αφού μας τραγούδησε για την ελευθερία στον έρωτα με το “Καρδιά Καφενείο”, επιστρέφει με μια γλυκιά, μπαλάντα σε στίχους και μουσική του Παναγιώτη Βακαλόπουλου ( σε συνεργασία με την InSideOut Music Web Promotion).

Η ίδια μιλάει στο vima.gr, για τα σχέδια της, την ενασχόλησή της με τη μουσική και τα επόμενά της βήματα

Τι θα δει τι ακούσει κάποιος σε μία μουσική παράστασή σας ;

«Στα live μας με τους Mood Swings γίνεται ένα μεγάλο πάρτυ! Μαζί με τα δικά μας κομμάτια, το ρεπερτόριό μας αποτελείται από αγαπημένα τραγούδια κυρίως της δεκαετίας του 1960, που είναι και η αγαπημένη μου μουσικά δεκαετία. Θα ακούσετε soul επιτυχίες από Aretha Franklin και Blues Brothers, rock&roll από Elvis και Beatles και κάποιες ιδιαίτερες δικές μας διασκευές παντρεμένες με pop επιτυχίες από το σήμερα, με ρετρό όμως αναφορές. Το show μας κλείνει με κάποια εμβληματικά 60s rock τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Το σίγουρο είναι ότι θα χορέψετε»

Ασχολείσαι με τη μουσική από μικρή ηλικία, και στα 5 χρόνια που υπάρχουν οι Mood Swings, έχετε παίξει σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Το επόμενο βήμα;

«Το επόμενο βήμα και στόχος μας για φέτος είναι να βγει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, ένα άλμπουμ δηλαδή. Ηδη, δουλεύουμε τα κομμάτια μας στο στούντιο και ελπίζουμε να καταφέρουμε να κυκλοφορήσει έως την προσεχή άνοιξη.»

Τι ακριβώς θα ακούσουμε δισκογραφικά; Τα κομμάτια που έχετε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, καθώς και οι διασκευές που παρουσιάζετε στις εμφανίσεις ας, κινούνται σε διάφορα μουσικά στυλ.

«Πράγματι, το “Παντού και Πουθενά” είναι διασκευή μιας υπέροχης βραζιλιάνικης bossa nova, το “Καρδιά Καφενείο” είναι ένα δυνατό swing με στοιχεία electro-swing χορευτικό κομμάτι και το “Στα δικά μας τα μέρη” του αγαπημένου φίλου και συμφοιτητή από την ΑΣΟΕΕ Παναγιώτη Βακαλόπουλου, είναι μια νοσταλγική, αέρινη μπαλάντα. Τα κομμάτια μας τα δένει μεταξύ τους η ρετρό αισθητική μας καθώς και η παρουσία πνευστών, των οποίων το ηχόχρωμα με τρελαίνει! Δεν μπορώ να περιοριστώ σε ένα μόνο μουσικό είδος, καθώς ακούω και αγαπώ πολλά, και πιστεύω ότι “η μουσική είναι μία”. Επίσης πρέπει να παντρέψουμε τις μουσικές επιρροές των 5 υπέροχων μουσικών-μελών των Mood Swings! Οπότε μένει να δούμε πώς η εκρηκτική χημεία που έχουμε επί σκηνής θα μετουσιωθεί δημιουργικά. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια έκπληξη και για εσάς αλλά και για εμάς. Θα αποτελείται κατά κύριο λόγο από κομμάτια με εύθυμη διάθεση όπως είναι και η δική μας, όχι όμως με την αισθητική της “τσιχλόφουσκας”, και σίγουρα με πολύ προσεγμένο στίχο.

Εάν κάτι δεν με εκφράζει προσωπικά, δεν μπορώ να το τραγουδήσω με ειλικρίνεια.»

Το προηγούμενο τραγούδι και video clip (σ.σ. «Καρδιά Καφενείο») ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια…

«Ο κόσμος έχει αγαπήσει και αγκαλιάσει το “Καρδιά Καφενείο” και στα live μάς το ζητούν πολλοί! Έχουν υπάρξει όμως και σχόλια τα οποία δεν αφορούν τόσο στο μουσικό κομμάτι, όσο στο μήνυμα του τραγουδιού και του clip. Γνώμη μου είναι πως όσο υπάρχουν ακόμα τέτοιες αντιδράσεις, τόσο υπάρχει και ο λόγος και η ανάγκη να γράφονται και να κυκλοφορούν τέτοια τραγούδια»

Τα όνειρα και τα σχέδιά σας σε σχέση με τη μουσική από εδώ και πέρα;

«Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, ο ουρανός είναι το όριο. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με το Φοίβο Δεληβοριά, τον οποίο θαυμάζω πολύ. Όνειρό μου επίσης είναι να παίξω κάποια στιγμή στη σκηνή του gay pride, ως σύμμαχος του κινήματος, καθώς και σε κάποια μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας.. Ήδη δουλεύουμε τα κομμάτια μας στο στούντιο και ελπίζουμε να arty ή το Matala Beach Festival. Να ηχογραφήσω με παραγωγό το Mark Ronson και να γεμίσω το ΟΑΚΑ. Ελπίζω έστω κάποιο από αυτά να πραγματοποιηθεί»

Πληροφορίες για τους Mood Swings;

«O καλύτερος τρόπος να μας βρείτε είναι να μας ακολουθήσετε διαδικτυακά στη σελίδα μας στο Facebook, και στο Ιnstagram το hashtag #moodswingsband !nstagram το hashtag #moodswingsband !

Όλες μας οι εμφανίσεις ανακοινώνονται και στην ιστοσελίδα μας www.themoodswings.gr , όπου θα βρείτε συγκεντρωμένο και το υλικό μας!»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.