Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 12΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
16 γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
500 γρ. νουντλς χοντρά
100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτά μπαστουνάκια
2 πιπεριές χρώματος της αρεσκείας μας, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 σκελίδα σκόρδο
50 ml σάλτσα σόγιας
λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Διαδικασία
Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε για 1 – 2 λεπτά. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε τα νουντλς με ελάχιστο από το νερό τους. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.