Με έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να εντείνει τις επενδυτικές του δραστηριότητες στη χώρα του, ολοκλήρωσε τη σημερινή συμμετοχή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ Thessaloniki Summit ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.
Μιλώντας αργό το βράδυ στο δείπνο και παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας διαβεβαίωσε τους παριστάμενους επιχειρηματίες και γενικότερα τους Έλληνες επενδυτές, ότι η χώρα του, εγγυάται σήμερα όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων τους.
Ο κ.Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνησή του στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την οικονομία, γεγονότα που διευκολύνουν το έργο των επενδυτών, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της οικονομίας οικοδομείται και η φιλία μεταξύ των γειτόνων.
«Μην μας αφήσετε πίσω»
Έχοντας παρακολουθήσει νωρίτερα τα όσα είπαν οι κ. Μητσοτάκης και Μπορίσοφ από το ίδιο βήμα, ο κ. Ζάεφ, αναφερόμενος στο θέμα της εμπλοκής της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας του μετά το γαλλικό βέτο, απευθύνθηκε στους δυο ομολόγους τους σε συναισθηματικούς τόνους.
«Μην μας αφήσετε πίσω. Εσείς είστε οι ηγέτες της περιοχής. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπάρχει μόνο μία οδός κι αυτή είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε και πρόσθεσε:
«Η πραγματική ελπίδα για τα Δυτικά Βαλκάνια ήρθε από την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Παραμένουμε στην ίδια τροχιά, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Η συμπαράσταση των γειτόνων μας, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Στη χώρα μου υπήρξε απογοήτευση από την απόφαση της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου. Σήμερα, όμως, εδώ στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντησή μου με τους δυο πρωθυπουργούς πήρα θάρρος να προχωρήσω» υπογράμμισε.
Ο κ. Ζάεφ θα διανυκτερεύσει απόψε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια λέγοντας πως έχει πολλές και μακροχρόνιες φιλίες και αύριο θα επιστρέψει στα Σκόπια.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ