Η παρέα του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου

Με… παρέα γύρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) από τη Βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το τέλος της «Ωρας του Πρωθυπουργού», όπου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια, ο Πρωθυπουργός επιστρέφοντας συνάντησε στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού μια ομάδα μαθητών Δημοτικού από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού συνομίλησε μαζί τους, τους προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου και τους ξενάγησε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Μετά τη συζήτηση που είχε τόσο με τα μικρά παιδιά όσο και με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τις αναμενόμενες selfies, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία στη ζωή τους.

***

Ακόμα ισχύει η ώρα ΠαΣοΚ

Με μία ώρα καθυστέρηση, στις 4 αντί για τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΠαΣοΚ. Από τις πρώτες που προσήλθαν στο ισόγειο της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η βουλευτής Λάρισας Λίτσα Λιακούλη. Σας θυμίζω ότι η κυρία Λιακούλη προήδρευε της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής που ξεκίνησε στην ώρα της! Περίμενε η βουλευτής, περίμενε, αλλά οι συνάδελφοί της άρχισαν να καταφθάνουν μετά τις 3 και μισή. Στην απορία της, η απάντηση ήταν «εδώ είναι Χαριλάου Τρικούπη και ισχύει πάντα η ώρα ΠαΣοΚ».

***

Η εικόνα στο τέλος της συνεδρίασης αξίζει να περιγραφεί. Λίγο πριν από τη δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά κλήθηκαν να μπουν στην αίθουσα οι δημοσιογράφοι για να την παρακολουθήσουν. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν η εξής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανώς θυμωμένος και προβληματισμένος καθόταν μόνος του κοιτάζοντας τις σημειώσεις του. Ο Παύλος Γερουλάνος στεκόταν όρθιος και φαινόταν να κοιτάζει στο πουθενά. Υπήρχε έντονος προβληματισμός. Υπήρχαν και χαμόγελα, όπως αυτά που κυριαρχούσαν στο πηγαδάκι που είχε στήσει ο Κώστας Σκανδαλίδης με τον Χρήστο Πρωτόπαπα. Μετά τη συνεδρίαση πάντως ο αγώνας συνεχίστηκε. Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή πήραν μαζί τον δρόμο που οδηγούσε στην εκδήλωση του υποψηφίου του Κινήματος Αλλαγής για τις εκλογές στο ΤΕΕ Νίκου Μήλη.

***

Το ΠαΣοΚ Σούπερμαν, η ΝΔ μάγισσα, ο ΣΥΡΙΖΑ σκιάχτρο

Σε κλίμα… Halloween είναι μία αφίσα του ΠαΣοΚ (την οποία ανήρτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παύλος Χρηστίδης), όπου παρουσιάζει το ΠαΣοΚ ως «Σούπερμαν», τη ΝΔ ως «μάγισσα» και τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σκιάχτρο»!

Με το σλόγκαν να είναι «Ολοι θέλουν να γίνουν ήρωες, λίγοι είναι πραγματικά» και με αφορμή τη γιορτή του Halloween, το ΠαΣοΚ… αυτοπαρουσιάζεται ως ένας σύγχρονος Σούπερμαν που πετά ψηλά στον ουρανό και αφήνει πίσω του το… «σκιάχτρο» ΣΥΡΙΖΑ και τη «μάγισσα» ΝΔ.

***

Στο κάτω κάτω της γραφής…

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της ερώτησης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ (και αντιπροέδρου της Βουλής) Οδ. Κωνσταντινόπουλου στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε κάποια στιγμή ο κ. Κωνσταντινόπουλος παραδέχεται πως όλοι έχουν κάνει λάθος στη διαχείριση των απορριμμάτων και το ΠαΣοΚ και η ΝΔ. Δεν χάνει την ευκαιρία ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και φωνάζει: «Στο κάτω κάτω της γραφής όλοι ΠαΣοΚ είμαστε». Και έπεσε γέλως (περιλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού). Να σημειώσω εδώ ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε πει την επική ατάκα με την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου ότι «όπου κι αν κοιτάξω στη Βουλή βλέπω ΠαΣοΚ».

 

***

Ενας παρ’ ολίγον κιμπάρης

 

Ενα άλλο γέλιο που έπεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν καθαρά… ενδο-συριζαϊκό. Και εξηγούμαι: Την… γκρίνια του για τον ελάχιστο παραπάνω χρόνο που του έδωσε ο προεδρεύων Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε ο Γιάννης Μουζάλας, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου με το οποίο επισπεύδονται οι διαδικασίες παροχής ασύλου. Τη στιγμή που μιλούσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο (προεδρεύων) κ. Βίτσας του επισήμανε ότι εξέπνευσε ο χρόνος του, αλλά του δείχνει ανοχή λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του. Ετσι, του έδωσε μισό λεπτό, με τον κ. Μουζάλα να σχολιάζει ότι «δεν είστε και πολύ κιμπάρης, με συγχωρείτε» και τους υπόλοιπους βουλευτές να ξεσπούν σε γέλια.

***

Εάν δείτε καπνό να βγαίνει από το… ΑΤΜ της Βουλής

 

Εάν ξαφνικά την ώρα που περπατάτε στους διαδρόμους της Βουλής δείτε καπνό να βγαίνει πίσω από ντουλάπες, έπιπλα, αγάλματα κ.τ.λ., μην πάει το μυαλό σας σε φωτιά. Είναι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τον αντάρτη. Αντιστέκεται στην απαγόρευση καπνίσματος. Και κρύβεται πίσω από ντουλάπες για μια ζούρα. Τις προάλλες καθόταν στις σκάλες της Βουλής, εκεί όπου είναι το βεστιάριο και κάπνιζε. Προσφιλές μέρος που καπνίζει, όπως παρατήρησα, πίσω από τα… ΑΤΜ (για να μη φαίνεται).

 

***

Το ρεκόρ του Ευαγγελισμού

 

Ενα νέο ρεκόρ έσπασε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας Ευαγγελισμός με τις 1.150 κλίνες. Οπως με πληροφορεί η διοικήτρια του νοσοκομείου Νάγια Μητσάκη, το 2018 εισήχθησαν στο νοσοκομείο 57.318 άτομα, στα επείγοντα περιστατικά εισήχθησαν 99.521 (που αποτελεί ρεκόρ), ενώ ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων ανήλθε στις 10.544. Ο αριθμός των απεικονιστικών, εργαστηριακών και λοιπών εξετάσεων ξεπέρασε κατά πολύ τα 10 εκατ.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο twitter

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου άνοιξε την Παρασκευή τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών. Ήδη άρχισε η επαφή της με τον μαγικό κόσμο των social media  με τα πρώτα tweets. «Ξεκινάμε. Θα έχουμε πολλά να μοιραστούμε», σημείωσε σε ένα από αυτά. Οι χρήστες των twitter μπορούν να την αναζητήσουν είτε ως Gianna Angelopoulos είτε ως @GAngelopoulou. Την προσεχή εβδομάδα η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, θα παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων, τις βασικές της προτάσεις για τους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.